Sapientia: véglegesítették az erdészmérnöki és vadgazdálkodási szak akkreditálását

Bíró Blanka 2020. február 14., 18:08

Véglegesítették a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem erdészmérnöki és vadgazdálkodási szakának akkreditációját az elmúlt hetekben – jelentette be Kató Béla, a Sapientia Alapítvány elnöke.

Kató Béla Fotó: Kocsis B. János

Kató Béla emlékeztetett, a Sapientia Alapítvány az önkormányzattól bérli, és feljavította a Csíki utcai ingatlant, ahol az agrármérnöki szak működik. Sportszak beindítását is tervezik, összetett képzést indítanak, az edzői és testnevelés tanár szakokkal kezdik. A sportszak akkreditációs folyamatát is elindították.

A három szak kiszolgálására megvásároltak a város végén, a Sepsi Arénával szemben egy 12 hektáros területet, oda épül az egyetemi campus – részletezte Kató Béla. Hozzátette, az egyetem a város élő részévé kell váljon,

több száz egyetemistával, tanárral gazdagodik a település.

„Nem várhatjuk el a fiataloktól, hogy hazatérjenek, ha nem teremtünk számukra munkahelyeket. Sepsiszentgyörgy sokat tesz azért, hogy az ifjúságot és a kultúrát összekapcsolja. Ha van ifjúság, van fejlődés, ez a válasz arra a kérdésre, hogy mi lesz velünk a jövőben” – mondta a Sapientia Alapítvány elnöke.

{A}