Szembemegy a Maros megyei szervezet Mezei János pártelnökkel

Székelyhon 2020. február 14., 17:19

Tűrhetetlen, elfogadhatatlan – így jellemzi Berki Ferenc, a Magyar Polgári Párt (MPP) Maros megyei szervezetének elnöke Mezei János országos pártelnök legutóbbi döntését, amellyel személyeket nevesített az MPP és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szervezeteinek közös koordináló testületébe.

Megkérdőjelezik a szlogent a Maros megyeiek Fotó: Haáz Vince

A Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezetének többségi döntése ellenében érvényesíti akaratát Mezei János, a párt országos elnöke – állítja szerkesztőségünknek is megküldött közleményében Berki Ferenc. Az MPP Maros megyei szervezetének elnöke szerint Mezei János a polgári párt és a néppárt szervezeteinek közös koordináló testületébe nem a Maros megyei tizenegy alapszervezet által nevesített személyeket jelölte ki, hanem „az általa uralt és befolyása alatt tartott két alapszervezetből” jelölt embereket.

Ennek tudatában az MPP Maros megyei szervezetének többségi tagsága és vezetősége felszólítja Mezei Jánost, hogy „ne csak hirdesse, hanem gyakorolja is a választás szabadságát, és

vegye figyelembe a demokratikus többség akaratát.

Amennyiben nem vonja vissza döntését, a Maros megyei szervezetek visszalépnek a választási szövetségből.”

Nem tetszik az új kapcsolat

A péntek délután Marosvásárhelyen kiadott közleményben kitérnek arra is, hogy „Maros megye elhatárolódik a párt elnökének szélsőséges politikájának irányvonalától. A Jobbikból kivált Mi Hazánk szervezettel való kapcsolattartás a párt felhatalmazása nélkül történik.”

{K1}

{A}