Végleges az élvonalbeli labdarúgóklub büntetése

Horváth Bálint Ottó 2020. február 14., 15:29

Meghozta végleges döntését a Nemzetközi Sportdöntő Bíróság (TAS) az Astra Giurgiu ügyében. A szervezet elutasította a klub fellebbezését, így az Astra nem kapja vissza a korábban levont három pontot.

Az Astra kiválóan menetelt az 1. Liga őszi idényében. Képünkön a Sepsi OSK elleni október 20-i bajnoki mérkőzése. Archív Fotó: Beliczay László

A giurgiui klubot még december közepén három pont levonással sújtotta a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága, mivel nem törlesztette adósságait. Ezt követően az Astra a Nemzetközi Sportdöntő Bírósághoz fordult, azt remélve, hogy sikerrel jár, a svájci székhelyű szervezet azonban csütörtök este közölte, hogy elutasította a fellebbezést.

{A}

A döntés végleges, így az Astra 40 ponttal marad az élvonalbeli bajnokság ranglistájának negyedik helyén. Az együttes mindkét idei mérkőzését elveszítette, és két fordulóval az alapszakasz vége előtt még nem biztosította be helyét a felsőházi rájátszásban, holott a levont három ponttal a birtokában már szinte biztosan részt vehetett volna a play-offban.

{S1}