Focitavaszra készülnek a női csapatok

Dobos László 2020. február 14., 09:54

Komolyan készül a román női labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtjára Hargita megye két együttese, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina és az FK Csíkszereda.

Egymás ellen gyakorolt a két székelyföldi női focicsapat Fotó: Gábos Albin

A két csapat első felkészülési mérkőzése Csíkszeredában zajlott, ahol a vendég élvonalbeli gárda két góllal győzte le a harmadik vonalban szereplő FK Csíkszeredát. Albu László, a hazaiak edzője, illetve Vágó Attila, a vendégek új trénere is fontos felkészülési lehetőségnek tekintette a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pályán megrendezett összecsapást.

Fotó: Gábos Albin

Az udvarhelyiek a kupa címvédőjeként február 29-én 11 órától hazai környezetben fogadják a Borgóprundi Heniu gárdáját a Román Kupa nyolcaddöntőjében. A női 3. Liga 4. csoportjának éllovasa, az FK Csíkszeredai hazai pályán, a CSM Pașcani ellen kezdi a tavaszi idényt, a rajt időpontjáról még nem döntött a szakszövetség.

{A}

Női labdarúgó felkészülési mérkőzés:
FK Csíkszereda–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 1–3 (0–1).
Gólszerzők: Antal Anita, illetve Benő, Dávid és Kajtár.
FK Csíkszereda: Kristály Franciska – Szentes Szabina, Péter Kinga, Simon Mónika, Albu Erika, Antal Anita, Sándor Ibolya, Boér Biborka, Bizsi Mária, Nagy Noémi, Szász Ildikó. Játszott még: Péter Alexandra, Balog Nikoletta, Szőcs Dalma, László Renáta, Isztojka Roxána, László Anita.
Vasas Femina: Kajtár – Bíró, Dakó, Caldare, Krall, Benő, Geréd, Tamás, Vlădulescu, Dávid, Nagy. Játszott még: Sándor, Egyed, Timár, Horváth, László.
Második hely a Háromszék Kupán

Az Albu László által felkészített csíki együttes a csütörtöki barátságos mérkőzést megelőzően részt vett a Sepsiszentgyörgyön megrendezett teremlabdarúgó Háromszék Kupa küzdelmein. A csíkiak két csapatot (piros és fehér) neveztek be a nyolccsapatos tornára, ahol az FK piros csapata a Brassói Luca mögött a második helyen végezett. A harmadik helyet a Gyulafehérvár csapata szerezte meg.

Ezüstérmes lett az FK Csíkszereda a Háromszék Kupán Fotó: FK Csíkszereda