Újra nyert, de csak hosszabbításban a GYHK

Gergely Imre 2020. február 13., 22:29

Hatvan perc után 1–1 állt az eredményjelzőn a Tüskecsarnokban, és a hosszabbítás 11. másodpercében nyert a Hokiklub Budapest vendégeként a Gyergyói Hoki Klub. A piros-fehérek a vártnál nehezebben őrizték meg középszakaszbeli veretlenségüket.

Nehezen jött össze a gyergyói győzelem a Tüskecsarnokban Fotó: Hokiklub Budapest

Igazából egy dolog volt a lényeges a GYHK számára a csütörtök esti budapesti mérkőzésen: lehetőleg ne történjen sérülés a rájátszás előtt. Az eredmény már nem nagyon számított: már korábban eldőlt, hogy a gyergyóiak ott lesznek az Erste Liga negyeddöntőjében, a HKB pedig nem. De a programban szerepelt, le kellett tudni ezt a találkozót is. 

{A}

A meccs egy hazai góllal indult, Petres lövése jutott túl Cooke kapujának gólvonalán. Ettől sem lett igazán élénk a meccs, nem tudott felpörögni a piros-fehér együttes, igaz, három emberhátrányt kellett kivédekezni egymás után. Ez sikerült, de utána kimaradt egy másfél percig tartó kettős emberelőny is.

Az állás a 34. percben változott, amikor Jones lövésébe tette bele a botját a kapu előtt korcsolyázó Tendler. Ezt követően is adódtak helyzetek mindkét oldalon, de gól a rendes játékidő végéig már nem esett.

Kiállítás annál több volt: a játékvezetők összesen 58 percet sóztak rá Malcolm Cameron együttesére, a hazaiakra pedig összesen hatot.

A ráadás nem sokáig tartott, a legelső akcióból Jones volt eredményes, és ez hozta meg a gyergyóiak hatodik sikerét a középszakaszban.

A GYHK hazai pályán vívja a középszakasz utolsó két mérkőzését. Vasárnap az Újpest, jövő kedden a Schiller-Vasas lesz a vendég Gyergyószentmiklóson.

Jégkorong Erste Liga középszakasz, alsóház:
Hokiklub Budapest–Gyergyói Hoki Klub 1– 2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–1).
Gólszerzők: Petres Tivadar (2.), illetve Jereme Tendler (24.), Mitchell Jones (61.).
Kapura lövések: 43–31.
Kiállításpercek: 6–58 (ebből Ferencz-Csibi Róbertnek, és Mitchell Jonesnek 10-10, Matt Rupertnek 20 perc fegyelmi).

{H1}