Hat háromszéki tanintézetben részlegesen vagy teljesen felfüggesztették az oktatást

Bíró Blanka 2020. február 13., 18:48

A felső légúti megbetegedések terjedése miatt hat Kovászna megyei tanintézetben részlegesen vagy teljesen felfüggesztették az oktatást – tájékoztatott a tanfelügyelőség.

Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

A csernátoni iskolában teljesen elrendelték a kényszerszünetet, és a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium külön épületben működő elméleti tagozatán sem mennek iskolába a gyermekek. A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban három osztály, a Váradi József Általános Iskolában kettő, a Plugor Sándor Művészeti Szakközépiskolában pedig egy előkészítő osztály diákjai maradnak otthon pénteken. A mikóújfalusi Fejér Ákos Általános Iskolában az első és harmadik osztályosok nem mennek iskolába.

Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő arról tájékoztatott, hogy a döntést az oktatás részleges vagy teljes felfüggesztéséről a tanintézetek vezetőségének javaslatára hozták meg, mert sok gyerek hiányzott felső légúti megbetegedés miatt, és

így próbálják megakadályozni, hogy a fertőzés tovább terjedjen.

Jelenleg országszerte 3839 tanulót érint az oktatás influenza miatti teljes vagy részleges szüneteltetése – írja az Agerpres hírügynökség a tanügyminisztérium csütörtöki közlésére hivatkozva. A szaktárcánál leszögezték, hogy ez a szám nem a beteg diákok számát tükrözi. A tárca szerint tizenhét megye és a főváros bizonyos iskoláiban szünetelt csütörtökön teljesen vagy részlegesen a tanítás.

Teljes egészében Maros megye egyik intézményében szünetelt a tanítás, míg a többi tanintézményt részlegesen zárták be.

{A}