Az RMDSZ is támogatja Soós Zoltán független polgármesterjelöltet

Rostás Szabolcs 2020. február 13., 17:59

Soós Zoltán független jelöltként indul Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért az idei helyhatósági választáson – döntötte el az RMDSZ Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa.

Soós Zoltán marosvásárhelyiek körében. Lesz magyar polgármestere a városnak? Archív Fotó: Haáz Vince

A határozatról Péter Ferenc, a megyei szervezet elnöke számolt be csütörtökön közösségi oldalán. A Maros megyei önkormányzat elnöki tisztségét is betöltő politikus közölte, a döntést jóváhagyta az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa (SZÁT), ennek nyomán

a formai feltételek adottak Soós Zoltán független indulásához, amit az RMDSZ is támogat.

Péter Ferenc szerint a szövetség azért döntött így, mert az a célja, hogy Soós nyerjen, ehhez pedig minél szélesebb körű támogatásra van szükség a politikai erők, a civil szervezetek és nem utolsósorban a szavazók részéről.

{A}

Soós Zoltán 2016-ban az RMDSZ jelöltjeként vett részt a marosvásárhelyi polgármester-választáson, és mintegy 6 százalékkal kapott kevesebb szavazatot, mint a tisztséget függetlenként megnyerő Dorin Florea. Akkor Soós előválasztáson nyerte el a magyar jelölti tisztséget, amelyen az RMDSZ-szel szemben álló magyar pártok, illetve civil szervezetek jelöltjei is megméretkeztek.

{K1}