Új edzővel javában készül a Vasas Femina

Józsa Csongor 2020. február 13., 09:17

Egy játékos távozott, egy érkezett a téli szünetben a Székelyudvarhelyi Vasas Feminánál. A női labdarúgó 1. Liga tavaszi idényére hangoló együttes felkészülését már az új tréner irányítja. Első hivatalos összecsapásuk a Román Kupában lesz, ahol címvédőként indítanak.

Mitri Rita jelenleg az U17-es válogatottal készül. Archív Fotó: Erdély Bálint Előd

„Jól haladunk a felkészüléssel, minden a tervek szerint történik. Már tesztmeccseket is játszottunk, hiszen nyakunkon a Román Kupa-mérkőzés. Itt nagyon szeretnénk jó eredménnyel továbbjutni. Sajnos a bajnokság versenykiírása miatt a kupameccs után két hétre játsszuk első idei bajnokinkat, majd újabb két hét szünet következik számunkra. Utána pedig nagyon sűrű lesz a programunk, hetente két meccsel” – mondta Vágó Attila, a Vasas Femina edzője.

Az udvarhelyiek a kupa címvédőiként február 29-én 11 órakor fogadják hazai környezetben a Borgóprundi Heniu gárdáját.

A lányok a bajnokság őszi idényét követően hét győzelmet, két döntetlent és két vereséget jegyeztek, jelenleg negyedikek a rangsorban, három pont a hátrányuk a második helyezett Galaci Universitateával szemben.

Vágó a téli szünetben vette át a csapat irányítását a női labdarúgó-válogatott másodedzőjétől, Andrási Sándor Csabától. „Jól érzem magam, szeretek itt lenni, felszabadultan dolgozok, hiszen mindenki a saját feladatával foglalkozik.

Megismertem minden játékost, nagyon fiatal, egyben nagyon tehetséges csapatunk van. Bízom benne, hogy tavasszal kialakul az a keret, amellyel a következő bajnokságban már komolyabb célokat is elérhetünk”

– folytatta Vágó.

Megtudtuk, hogy a csapat egyik gólfelelőse, Carolina Țabur aláírt Borgóprundhoz. Pótlásáról is hamar döntés született, leigazolták a 18 éves, moldáv női labdarúgó-válogatott Daniela Margaritet. A Vasas Femina kerete nem teljes, négyen jelenleg az U17-es válogatottal edzőtáboroznak, jövő héten pedig másik négy játékos az U19-esekhez csatlakozik.

{A}

Négyen a román ifikeretben

A román U17-es női labdarúgó-válogatott február 11–20. között Törökországban készül az Elit körre. Az Irina Giurgiu által irányított csapatnak ez már a második ilyen akciója ebben a naptári évben. A mostani edzőtáborban a dán Brondby IF korosztályos együttesével, valamint India válogatottjával játszanak tesztmeccset.

A szövetségi kapitány három játékost hívott be a Székelyudvarhelyi Vasas Femina keretéből: Szász-Bencze Brigitta hátvédet, Orbán Aranka és Tóth Györgyi középpályásokat, valamint Mitri Rita támadót. A román U17-es válogatott az Elit körből juthat ki az Európa-bajnokságra, a sorsolás alapján Izland, Oroszország és a házigazda Magyarország lesznek az ellenfelei. A csoportelső jut ki a kontinenstornára.