Egészen jól megy a GYHK-nak, Székesfehérváron is diadalmaskodott

Gergely Imre 2020. február 12., 22:50

A válogatott szünet után is tartja jó formáját a Gyergyói Hoki Klub. A piros-fehérek a Fehérvári Titánok vendégeként győztek, és ezzel továbbra is veretlenek a középszakaszban.

Vezeti az alsóház rangsorát a GYHK Fotó: Fehérvári Titánok

Az ötödik meccsét játszotta Malcolm Cameron együttese a jégkorong Erste Liga középszakaszának alsóházában és egyben ötödik sikerét érte el. Ezúttal azok a Titánok voltak az áldozatok, akik játéka korábban nagyon nem feküdt a gyergyószentmiklósiaknak.

Azonban a középszakaszbeli első találkozásukkor már látszott, hogy megtalálták a legyőzésük receptjét Gógáék, Most ezt folytatták.

{A}

Tendler nyitotta a gólok sorát, aki a legelső emberelőnyt már találatra váltotta: Matt Rupert középre lőtt passzába tette bele a botját. A gyergyóiak nem rohantak, ellenben tudatosan igyekeztek megfékezni a fehérváriak gyors játékát, akik emiatt tanácstalanná is váltak.

Egyenlítő góljukat sem egy általuk összehozott gólhelyzet eredményezte: Almási egy gyergyói botról lecsúszó korongra lecsapva talált be a meccs felén túl, a 34. percben.

Fotó: Fehérvári Titánok

A döntetlen állás nem sokat tartott: Tendler ismételte meg az első találatnál bemutatott produkcióját, ezúttal Jones lövésébe ért bele a kapunak háttal, védhetetlenül.

A gyergyóiak továbbra is fegyelmezetten védekeztek, és Cooke védéseivel támogatva oltották ki a Titánok próbálkozásait. Az állás a 48. percben változott újra: Tendler ezúttal gólpasszt tett hozzá a csapat sikeréhez: emberhátrányban korongot szerezve tette a korongot Valdix botjára, aki beállította az 1–3-as végeredményt.

A kanadai sokáig sérülésekkel bajlódott a szezon elején, sokan helyét is megkérdőjelezték a csapatban, de az utóbbi időben bizonyítja, hogy miért is számított rá az edző és a klubvezetés. Három meccsen szerepelt eddig a középszakaszban és nyolc pontot termelt ezalatt.

A GYHK holnap este a Tüskecsarnokban, a Hokiklub Budapest vendégeként lép pályára. A találkozónak igazi tétje már nem lesz: az Újpest 5–1-re legyőzte a Schiller-Vasast és ez azt jelenti, hogy matematikailag is elődőlt:

a rájátszásba a GYHK, az UTE és a Titánok jutnak az alsóházból.

Az Erste Liga szabályzata szerint a negyeddöntőre felsőház első három helyezettje bárkit választhat ellenfélül az 5., 6., 7., 8. helyezettek közül, azaz mindegy, hogy az adott csapat hányadik helyről kerül az alsóházból a rájátszásba.

Jégkorong Erste Liga középszakasz, alsóház:

Fehérvári Titánok – Gyergyói Hoki Klub 1–3 (0–1, 1–1, 0–1).
Gólszerzők: Almási Márk (34. perc), illetve Jereme Tendler (7., 37.), Andreas Valdix (48).
Kapura lövések: 29–25.
Kiállításpercek: 8–16.

{H1}