Jól teljesítettek Dornavátrán a fiatal csíki sízők

Dobos László 2020. február 12., 16:39

Suceava megyében versenyeztek az elmúlt napokban a Csíkszeredai Tanulók Klubjának sízői. Szabó Nándor tanár-edző csapata számos dobogós helyezéssel tért haza Dornavátráról (Vatra Dornei).

Csíki sízők Dornavátrán. Jól érezték magukat a román környezetben Fotó: Szabó Nándor

A verseny beszámított a tanügyminisztérium keretében zajló CAEN (Calendarul Activităților Extrașcolare Naționale – Iskolán kívüli Országos Tevékenységek Naptára) sorozatába. Ennek a sorozatnak ez volt a második állomása, az elsőt pár héttel korábban Háromszéken tartották.

{A}

Szabó Nándortól megtudtuk, hogy jó pályán, kitűnő időben, barátságos környezetben nyertek szép díjakat a fiatal székelyföldi sízők. A Hó örömei (Bucuriile zăpezii) nevű viadalon a csíkiak műlesiklásban és óriás-műlesiklásban álltak rajthoz, de összetettben is díjazták a sportolókat.

2012–2013-as korosztály: András Mikolt – két első és egy második hely; Szilveszter Balázs – egy első és két második hely.
2010–2011-es korosztály: Rahău Hanna – három első hely; Bertalan Anna Irén – egy-egy negyedik-, harmadik és második hely; Krézsek Örs – egy hatodik hely.
2008–2009-es korosztály: Szilveszter Ágnes – két első és egy második hely; Dandu Maya – két harmadik és egy negyedik hely; Boda Eszter – egy hetedik hely.