Konzul Kupáért síznek a Hargitán

Dobos László 2020. február 12., 14:19

Egész Székelyföldről várnak sífutókat és lesiklókat az idei Konzul Kupára, amelyet szombaton, február 15-én tartanak Hargitafürdőn. A megmérettetésre bárki benevezhet a helyszínen, az óvodás korúaktól a veteránokig.

Az óvodás korúaktól a veteránokig mindenkit várnak a szervezők Fotó: Facebook/Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Konzul Kupával díjazott síversenyt, amely a nemzeti összetartozás évében minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap – mondta el az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Tóth László csíkszeredai főkonzul.

„Az eddigi hat Konzul Kupához képest újdonság, hogy a verseny kibővül a sífutással, továbbá a költségvetés is nagyobb az eddiginél, így a távolabbról érkező csapatok szállítási költségeit is támogatni tudjuk” – hangsúlyozta a főkonzul.

A szombati síünnepre várják Potápi Árpád Jánost, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát.

{A}

A hargitafürdői sípályák tulajdonosa és üzemeltetője nevében Kósa Imre, a Csicsói Közbirtokosság elnöke, illetve Péter Lukács, Csicsó polgármestere reményét fejezte ki, hogy a Konzul Kupa, a verseny nagy lehetőség a hargitafürdői sípályáknak és a székelyföldi sízőknek is.

Tófalvi Éva, a VSK Csíkszereda biatlon szakosztályának edzője – aki a Konzul Kupán a sífutásért felel – elmondta,

hogy az utóbbi napokban sokat havazott a Hargitán, így nagyon jó körülmények várják a sportolókat.

Balról jobbra: Kósa Imre, Péter Lukács, Tóth László, Tófalvi Éva és Péter Zsombor Fotó: Gábos Albin

Péter Zsombor, a Csíkszeredai ISK alpesi sí szakosztályának edzője azt mondta, hogy a diákok számára hét korosztályban lesz lesiklóverseny, a felnőttek pedig három korosztályban mérhetik össze tudásukat.

Versenyzőket várnak Maros, Kovászna és Hargita megyékből, a szervezők előzetes értesülései szerint több mint száz-száz síző áll majd rajthoz sífutásban és alpesi síben is.

A sífutóversenyt a biatlonpályán tartják, míg az alpesi sízők a Miklós pályán mérik össze tudásukat, a sífutók 9.30-kor kezdenek, az alpesi sízők pedig 10 órakor. Mindkét versenyre a helyszínen lehet jelentkezni szombaton reggel 8 órától. A sífutóversenyre díjmentés a benevezés, az alpesi sízők versenyére pedig 30 lej a nevezési díj.