Új napközi épül Csíkszeredában

Barabás Hajnal 2020. február 12., 11:09

Nemrég írta alá a kivitelezési szerződést a csíkszeredai önkormányzat egy napközi otthon építésére a Malom övezetben, így amint az időjárás lehetővé teszi, hozzá is fognának az építkezéshez. Az épületben nyolc óvodás csoport számára alakítanak ki helyiségeket.

Látványterveken a Malom napközi. Nyolc óvodai csoportnak lesz benne helye Fotó: Vallum Kft./Csíkszeredai önkormányzat

A csíkszeredai Nagyrét utcában, a barkácsáruházzal szembeni önkormányzati területen képzelték el egy napközi felépítését, a megvalósíthatósági tanulmányt 2016-ban készítette el a helyi Vallum Kft., a kivitelezési szerződést pedig egy hete írták alá a Multinvest Kft. marosvásárhelyi céggel. Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere elmondta, hogy

amint az időjárás engedi, elkezdik az építkezést, amelynek kivitelezési ideje 24 hónap. A beruházás értéke 8,9 millió lej áfa nélkül.

{A}

Főzőkonyhája is lesz

Korodi Szabolcs, a Vallum tervezőiroda vezetője érdeklődésünkre elmondta, funkcióját tekintve igyekeztek egy vidám, lendületes épületet megtervezni, ugyanakkor arra is figyeltek, hogy a napközi udvara a terület csendesebb, azaz a déli, dél-keleti felén helyezkedjen el.

Fotó: Vallum Kft./Csíkszeredai önkormányzat

Az udvarra négy kijárat vezet majd, és az ide tervezett játszóterek nem egy nagy egybefüggő területen, hanem különböző övezetekbe osztva lesznek kialakítva.

Elmondta azt is, hogy az épület főbejárata az északi oldalra néz majd. A kétszintes épületben nyolc óvodai csoport kap helyet, akár tipegő csoportok is, tágas termekkel. A gyerekeknek ugyanakkor étkezőhelyiséget alakítanak ki, továbbá épül egy főzőkonyha is, amely hosszútávon akár elláthatja a város többi napközijét is.

Fotó: Vallum Kft./Csíkszeredai önkormányzat