Súlyos sérülésekkel szállították kórházba az ittasan balesetező autóvezető utasát

Antal Erika 2020. február 11., 12:03

Közúti baleset történt a marosvásárhelyi Hídvég utcában kedden: egy gépkocsivezető járműve kisodródva parkoló autónak, kerítésnek és oszlopnak csapódott, megsérült egy gázvezeték is. A sofőrt enyhébb sérülésekkel, utasát életveszélyes állapotban szállították a kórházba.&l

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A helyszínre érkezve a Maros megyei tűzoltóság munkatársai tűz keletkezésétől tartottak, illetve arra is felkészültek, hogy a sérülteket ki kell szabadítaniuk az összeroncsolódott járműből – tájékoztatott a tűzoltóság szóvivője, Dan Petru Daniel.

{A}

A rendőrségi vizsgálat szerint a balesetet okozó 20 éves marosszentkirályi férfi leheletében 0,85 mg/l légalkohol-koncentrációt állapítottak meg. A szóvivő tájékoztatása szerint a fiatal férfi a menetirányával ellentétes közlekedési sávra átsodródva nekihajtott egy parkoló gépkocsinak, illetve ütközött egy ingatlan kerítésével és egy oszloppal is. Utasa egy marosvásárhelyi 20 éves fiatal volt, aki súlyosan megsérült. Mindkettejüket a marosvásárhelyi sürgősségire szállította a rohammentő-szolgálat.

A rendőrség folytatja a vizsgálatokat.