„Európai” továbbjutás után kupagyőzelem

Horváth Bálint Ottó 2020. február 11., 12:05

Kiválóan menetel a jelenleg zajló férfi kosárlabda-szezonban a Kolozsvári U-BT együttese, amely múlt héten továbbjutott az Európa Kupa legjobb nyolc csapata közé, hétfőn pedig megnyerte a Román Kupát.

Hazai közönség előtt nyerték meg a Román Kupát a Kolozsvári U-BT játékosai Fotó: Facebook/U-BT Cluj-Napoca

A hazai kosárlabdában a legnagyobb anyagi támogatással és legerősebb játékoskerettel rendelkező kolozsvári klub hazai közönség előtt hódította el a Román Kupa serlegét, a hétfő esti döntőben végig előnyben játszva 68–61 arányban diadalmaskodott a rivális, és bajnoki címvédő Nagyváradi VSK felett.

{A}

A Kolozsvári U-BT ezt megelőzően a múlt héten kiharcolta a továbbjutást a negyedik számú – az Euroliga, az Eurokupa és a Bajnokok Ligája után – európai kupasorozat, az Európa Kupa negyeddöntőjébe, miután a második helyen végzett a J jelű főcsoportban, amelyben a negyedik helyen zárt Nagyváraddal is megmérkőzött, a két csapat között megoszlottak a győzelmek.

Az Európa Kupa legjobb nyolc együttese között a kolozsváriak a német Medi Bayreuth csapatával találkoznak, a párharc első mérkőzését március 4-én Kolozsváron, a visszavágót egy héttel később Németországban rendezik.

A hazai kosárlabda-szezon végén nagy valószínűséggel Kolozsvár és Nagyvárad küzd meg a bajnoki cím megszerzéséért, a két együttes jelenleg az első két helyet foglalja el a Nemzeti Liga középszakaszának felsőházában, a váradiak egy ponttal előzik meg vetélytársukat, de minden majd a rájátszásban dől el.