Sífutóbajnokságon remekeltek a csíki és gyergyói biatlonisták

Dobos László 2020. február 11., 10:31

Predealon rendezték meg a napokban a 16 éven aluliak országos sífutóbajnokságát, amelyen a Csíkszeredai ISK biatloncsapata is részt vett.

A díjazott csíki biatlonisták Gecse Izabella (balról) és Péter Árpád edzők társaságában Fotó: Csíkszeredai ISK

A vetélkedőt az ifjúsági 3-as (2004–2005-ben születettek) és 4-es (2006-ban és később születettek) korosztálynak írták ki. A Brassó megyei versenyen érmeket és előkelő helyezéseket értek el a Csíkszeredai ISK sílövői. 

A Gecse Izabella és Péter Árpád tanár-edzők által felkészített fiatal sportolók közül Ladó Kincső és Lázár Sarolt bajnoki címet szerzett, Vass Barbara és Kristó Előd ezüstérmet nyert, Ladó Kincső és György Tünde pedig a dobogó harmadik fokára állt.

A csíkiak további helyezései: Vass Barbara – 4. hely, Kelemen Szidónia – 5. hely, Becze Eszter – 6. hely, Béres Csenge – 9. hely, Németh Attila – 10. hely.

{A}

A Gyergyószentmiklósi ISK sífutó csapata egy bajnoki címmel és két ezüsttel tért haza Predeálról. Az aranyérmet a gyerek korosztályú vegyes váltó szerezte meg. A győztes négyest Páll Boglárka, Haineala Vivien, Váradi Zsombor és Antal Szabolcs alkották.

Közülük Páll Boglárka egyéniben is remekelt, mind a 3 kilométeres klasszikus stílusú versenyszámban, mind az 1,5 kilométeres ügyességi próbán ezüstérmet szerzett. Közel állt az újabb éremhez Haineala Vivien is, aki a 3 kilométeres távon negyedikként ért célba.

A sportolókat Jánosi Béla, Jánosi István, Kolumbán Csaba és Romfeld László tanárok készítették fel a versenyre.