A kézdivásárhelyi futsalcsapat jutott a legjobb nyolc közé

Józsa Csongor 2020. február 10., 21:15

Kiélezett, végig szoros összecsapást játszott a teremlabdarúgó Román Kupa egyetlen olyan együttese, amelyik a megyei kiírásból érkezett a nyolcaddöntőbe. A Kézdivásárhelyi SE nyert a Székelykeresztúri Egyesülésnél.

Már az első félidőben kialakult a későbbi végeredmény Fotó: Bálint Attila

Hétfőn este telt ház előtt, a székelykeresztúri Zeyk Domokos Szakközépiskola tornatermében fogadta a helyi Egyesülés a másodosztályos Kézdivásárhelyi SE-t a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében.

A házigazda, a Hargita megyei bajnokság győztese a selejtezőkört letudva jutott ebbe a körbe. A sorshúzásnál székely párharc jött össze. A mérkőzést a vendégek indították jobban, szerezték meg az első találatot.

Erre jött a válasz, a székelykeresztúriak két ízben vezettek 2–1-re és 3–2-re, a szünetig viszont fordított a háromszéki csapat (3–4).

A második felvonásban mindkét kapu előtt több lehetőség volt a gólszerzésre, mindkét hálóőr kitett magáért. Bár a hazaiak mindent megtettek, hogy kiegyenlítsenek, a bravúr nem jött össze.

{K1}

A KSE jutott a következő körbe, ahol egy újabb székely összecsapást rendeznek, ugyanis az FK Székelyudvarhely lesz az ellenlábasa a negyeddöntőben.

Teremlabdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő:
Székelykeresztúri Egyesülés–Kézdivásárhelyi SE 3–4 (3–4).
Gól: Kovács Ákos (7.), Dézsi Csaba (10.), Mátéfi Zsolt (13.), illetve Nicolae Păun (6., 20.), Kanyó Szilárd (11., 13.).

{A}