Közvita a Poklos-patak partján tervezett kerékpárúttal kapcsolatban

Hajnal Csilla 2020. február 10., 18:13

Közvitát szervez a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal a Poklos-patak partján tervezett kerékpárúttal kapcsolatban. A vitát kedden délelőtt tíz órától tartják a városháza nagy gyűléstermében.

A Poklos-patak partjára tervezik az alternatív közlekedési utat Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi városháza közterület-rendezési osztálya a mobilitási terv részeként 4,3 kilométernyi kerékpárutat építtetne a Jeddi és a Budai Nagy Antal utca között, a Poklos-patak partján. A január 29-ei tanácsülésen az önkormányzati képviselők kérték, hogy a polgármesteri hivatal szervezzen közvitát ezzel kapcsolatban, ezért akkor elhalasztották a határozat megszavazását. A városháza kedden délelőtt tíz órától hirdette meg a kerékpárúttal kapcsolatos közvitát a polgármesteri hivatal 45-ös számú gyűléstermében. A tanácsosok

arra kérik a marosvásárhelyieket, hogy akiket érdekel a bicikliút sorsa, vegyenek részt ezen, mert ezért halasztották az erre vonatkozó határozattervezetet.

Az időpontot a polgármesteri hivatal tűzte ki, nem a helyi tanács. A közvita délelőtti időpontja azonban sok méltatlankodást váltott ki, hiszen legtöbben éppen dolgoznak ebben az órában.

{A}