Farsangvégi programokra hívják a gyergyóiakat

Barabás Orsolya 2020. február 10., 13:14

A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ színes programokat kínál a farsang utolsó két hetében. Gyermekek és felnőttek egyaránt találnak kedvükre valót az ajánlatban, ráadásul a Gyergyói-medence több településén is lesznek rendezvények ebben az időszakban.

Nem lesz hiány a farsangi rendezvényekből Gyergyószéken az elkövetkező időszakban. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Már meghirdették a hagyományos Farsangi Móka rajz- és álarckészítő pályázatot, amelynek határideje február 17-e. A beérkezett alkotásokból február 20-án 14 órától a gyergyószárhegyi kultúrház Cika-termében kiállítást tartanak, ekkor lesz majd a díjazás is. A pályázatnak közönségszavazásos fordulója is lesz, ugyanis a legjobb száz alkotást feltöltik az intézmény Facebook oldalára, és a legtöbb kedvelést gyűjtőket díjazni fogják.

Gyerekeknek ajánlják emellett a Szép Palkó mesejátékot is, amit Benedek Elek meséi alapján mutat be a Maros Művészegyüttes február 19-én 10 és 12 órától Gyergyócsomafalván. Erre az előadásra várják többek között az alfalvi és az újfalvi gyerekeket is.

{A}

Az operettkedvelők különleges produkciót tekinthetnek meg. Február 14-én Szárhegyen, 15-én Alfaluban, 16-án pedig Remetén lép fel Mészáros János Elek, a 2012-es Csillag születik győztese és Nagy Anikó, az Ungvári Filharmónia magánénekese.

Február 18-án Csomafalván, 25-én pedig Remetén egy nagyszabású táncszínházi produkció lesz látható 40 szereplővel. A Spektrum Színház és a Maros Művészegyüttes előadása Tamási Áron Tündöklő Jeromos című művel alapján készült.