Másodosztályos ellenfelet kapott a kupában a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2020. február 10., 11:31

Hétfőn délelőtt kisorsolták a labdarúgó Román Kupa negyeddöntőjének párosításait. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nak szerencséje volt, az egyetlen versenyben lévő másodosztályos csapatot, a Petrolul Ploiești-et kapta ellenfélnek.

Idegenben kell kiharcolniuk az elődöntőbe jutást a sepsiszentgyörgyieknek Fotó: Pinti Attila

A párharc továbbjutója egyetlen mérkőzésen dől el, ezt március 3–5. között az alacsonyabban rangsorolt Prahova megyeiek otthonában rendezik, a pontos időpontot később jelölik ki.

A Sepsi OSK a kupasorozat korábbi szakaszában a szintén a másodosztályú bajnokságban érdekelt Temesvári Ripensiát idegenben 4–1-es, az Astra Giurgiut pedig hazai pályán 4–2-es győzelemmel búcsúztatta.

A Petrolul három ellenfélen jutott túl vendégként, a hozzá hasonlóan 2. ligás, nemrég visszalépett Sportul Snagovot és a harmadosztályú Alsógáldi Industriát 1–0-ra múlta felül, az ugyancsak 3. ligás Kolozsvári Sănătateára pedig 7–0-s vereséget mért.

{A}

A sepsiszentgyörgyi együttes az előző szezonban jutott legmesszebb a Román Kupában, amikor szintén a negyeddöntőben játszott, házigazdaként 1–0-ra kikapott a Kolozsvári CFR-től.

A Petrolul Ploiești az egyik legeredményesebb klub az országban, és háromszoros kupagyőztesnek vallhatja magát, legutóbb 2013-ban hódította el a trófeát.

A legjobb nyolc között továbbá Academica Clinceni–Bukaresti Dinamo, Jászvásári Poli–Universitatea Craiova és Nagyszebeni Hermannstadt–FCSB párharcok lesznek.