Hivatalból vizsgálódik a rendőrség a Sepsiszentgyörgyön megjelent magyarellenes feliratok miatt

Bíró Blanka 2020. február 09., 14:31

A Sepsi OSK labdarúgócsapat szurkolóinak hivatalos Facebook-oldalán tették közzé szombaton, hogy magyarellenes, illetve a csapatot sértő feliratok jelentek meg Sepsiszentgyörgyön. A rendőrség vasárnap arról tájékoztatott, hogy hivatalból nyomozást indítanak.

 

A stadion közelében, a Múzsák és Egészségügy sétány között ismeretlenek festékszóróval fújták fel román nyelven, hogy Kapd be, Magyarország! (Muie Ungaria), Kapd be, Sepsi OSK! (Muie Sepsi OSK) és Menjetek el! (Plecați) feliratokat, valamivel odébb a Gyerünk, FCSB! (Hai FCSB), a 2017-ig Steaua néven ismert bukaresti labdarúgóklubot biztató felirat is megjelenik.

„Elítéljük a gyűlölet, az antiszemitizmus és a xenofóbia minden megnyilvánulását” – fűzték hozzá a fényképekhez a szurkolók. A bejegyzéshez többen hozzászóltak,

van, aki elítéli, mások szerint nem kell foglalkozni az uszítással.

Egy hozzászóló szerint a közelben egy cégnek működik térfigyelő kamerája, a felvételek alapján azonosítani lehetne az elkövető(ke)t. A rendőrség tájékoztatása szerint az online megjelent információk alapján hivatalból indítottak eljárást a xenofób feliratok miatt, uszítás és diszkrimináció gyanújával vizsgálódnak.

{K1}

A Sepsi OSK vasárnap játssza a századik mérkőzését a hazai labdarúgás élvonalában, a 24-ik fordulóban a sepsiszentgyörgyi csapat a Poli Iaşi együttesét látja vendégül.

{A}