Kolozsvári pontvesztés Medgyesen

Horváth Bálint Ottó 2020. február 08., 22:12

Nem született találat az éllovas Kolozsvári CFR szombat esti medgyesi kiszállásán. Az 1. Liga alapszakaszának 24. fordulójában a címvédő értékes pontokat hagyott a Gaz Metan otthonában.

A múlt heti rangadót megnyerte, a Gaz Metannal nem bírt a CFR. Archív Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR 1907

A bajnokságot vezető kolozsváriaknak az első félidőben voltak a legnagyobb gólszerzési lehetőségeik, Omrani volt a CFR legveszélyesebb embere, aki háromszor is helyzetbe került. A másik oldalon Chamed lövésénél kellett mentenie a CFR télen leigazolt kapusának, a lengyel Sandomierskinek.

Térfélcserét követően végig próbálkozott a győztes találat megszerzésével a vendég együttes, de a remekül védekező házigazdákkal szemben már nem tudott nagy helyzetekig eljutni, Bordeianu és Rondon lövései nem jelentettek különösebb veszélyt a Gaz Metan kapujára.

{A}

Dan Petrescu csapata értékes pontokat hagyott Medgyesen, az alapszakasz utolsó két fordulójában pedig még ennél is nehezebb mérkőzései lesznek, előbb hazai pályán a Viitorullal, majd idegenben a Craiovával találkozik. A két rangadó között

a CFR február 20-án lejátssza a spanyol Sevilla elleni hazai odavágót az Európa Liga tizenhatoddöntőjében.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 24. forduló:
Medgyesi Gaz Metan–Kolozsvári CFR 0–0.
Gaz Metan: Pleșca – Moura, Larie, Constantin, Velisar – Droppa, Popa, Fofana (Diakota, 88.), Hora (Dumitru, 72.), Ciocan (Chamed, 11.) – S. Buș. Edző: Edward Iordănescu.
CFR: Sandomierski – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu (Rondon, 31.), Bordeianu, Djokovic, Deac, Costache (Petrila, 67.) – Omrani (Țucudean, 81.). Edző: Dan Petrescu.
Vezette: Andrei Chivulete (Bukarest).

{Z1}

{S1}