Őrzi veretlenségét a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2020. február 08., 22:08

Továbbra sem talált még legyőzőre a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, amely százszázalékos teljesítménnyel áll a női kosárlabda-bajnokság rangsorának élén. A címvédő háromszékiek a középszakasz 6. fordulójában a Brassói Olimpia együttese ellen diadalmaskodtak a Sepsi Aréna közönsége előtt.

Továbbra is tökéletesen működik a háromszéki gépezet a női kosárlabda-bajnokságban Fotó: Sánta Imre

A háromszékiek új szerzeménye, Rebecca Tobin büntetőből szerzett találatai nyitották meg a mérkőzést, majd az amerikai lány ezt követően is folytatta a pontgyártást. Hamarosan elkapta a fonalat Givens is, és a két tengerentúli idegenlégiós eredményes játékának köszönhetően a címvédő fokozatosan növelte előnyét, amely az első negyed végére nyolc pontosra duzzadt (19–11).

A folytatásban kiegyensúlyozódott a játék, a cseréket követően Zoran Mikes tanítványai főleg támadásban sokat hibáztak, a vendégek viszont bátran kezdeményeztek, és sikerült felzárkózniuk három pontra (27–24).

Fotó: Sánta Imre

Ekkor visszatért a pályára Gödri-Părău és Tobin,

ami nemcsak a zöld-fehérek játékában, hanem az eredményjelző táblán is éreztette hatását, így húszpercnyi játékidő után visszaállt a megnyugtató különbség (44–31).

Szünet után sem változott sokat a játék képe, a szentgyörgyi lányok félgőzzel játszva is eredményesebbek voltak ellenfelüknél, majd a záró játékrész is hasonló forgatókönyv szerint alakult. Habár a címvédő játéka messze elmaradt a bajnokság korábbi szakaszában mutatott teljesítményétől, a győzelmük egyetlen percig sem volt veszélyben, és 83–64 arányban nyerték a találkozót.

Fotó: Sánta Imre

A zöld-fehérek számára a Román Kupa döntő tornája következik, amelyet február 15–16-án rendeznek a Sepsi Arénában. Az elődöntőben a Sepsi-SIC ellenfele a Bukaresti Agronomia lesz, és a fináléban várhatóan a Kézdivásárhelyi SE–FCC Baschet Arad párharc győztese ellen védheti meg a tavaly is elhódított trófeát.

{A}

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, 6. forduló:
Sepsi-SIC–Brassói Olimpia 83–64 (19–11, 25–20, 20–15, 19–18).
Sepsi-SIC: Givens 21 (2x3), Tobin 14, Gödri-Părău 6 (2x3), Mandache 6, Orbán 2. Cserék: Vucetic 13, Pasic 11 (2x3), Topuzovic 4, Demeter 4, Kovács 2, Mîrne-Nagy, Cătinean. Edző: Zoran Mikes.
Olimpia: Beadle 15 (1x3), Williams 11 (1x3), N. Zubac 10 (1x3), Voica 2, Dumitru. Cserék: D. Zubac 12 (2x3), Al Ash Hab 11, Filip 3 (1x3), Brezan, Frincu, Pătrașcu. Edző: Dan Calancea.
Játékvezetők: Alexandra Stan, Tudor Crișan, Adela Vilt.