Simán jutott tovább a nyolc közé a Futsal Klub Székelyudvarhely

Zátyi Tibor 2020. február 08., 20:54

Nem volt egy súlykategóriában a Futsal Klub Székelyudvarhely és a Ceahlăul Piatra Neamț a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében, szombaton Mányáék 12–5-re nyertek Karácsonkőn.

Tizenkét gólt lőtt házigazdájának az udvarhelyi futsalcsapat Fotó: Pál Árpád

Már az első félidőben tetemes előnyre tett szert az udvarhelyi futsalcsapat, a különbség pedig a második játékrészben tovább nőtt, egy pillanatig sem volt kérdés, melyik együttes jut tovább.

„Egyértelműen jobbak voltunk, ez pedig megmutatkozott a pályán is, látszott a különbség a két keret között, és az is, hogy mi az első-, ők pedig a másodosztályban játszanak. A fiatalok is lehetőséget kaptak a bizonyításra, főleg a második félidőben játszottak többet. Sportszerű találkozón vagyunk túl, örvendünk a továbbjutásnak” – mondta Mánya Szabolcs, az FK edző-játékosa.

{A}

A Román Kupa következő körében a hétfőn 18 órakor rendezendő Székelykeresztúri Egyesülés–Kézdivásárhelyi SE továbbjutójával találkozik az FK, míg a bajnokságban, az alapszakasz utolsó fordulójában, február 18-án a Dévai Autobergamo vendége lesz.

{K1}

Teremlabdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő:
Ceahlăul Piatra Neamț–Futsal Klub Székelyudvarhely 5–12 (3–8),
gólszerzők: Tifán 4, Kedei 2, Mánya 2, Biró 1, Szécsi 1, Balázsi 1, Szőcs 1.
Marosvásárhelyi VSK–Dunărea Călărași 2–8,
Gyergyóremetei Kereszthegy–Temesvári Informatica 2–5. 
Vasárnap 13 órától Fortius Buzău–Kolozsvári Clujana, 19 órától Gyergyói Inter–Csíkszeredai Imperial Wet; hétfőn 18 órától Székelykeresztúri Egyesülés–Kézdivásárhelyi KSE, 20 órától Jászvásári Futsal Poli–Galaci United; kedden 18 órától Dévai West–Dévai Autobergamo.