Sepsi OSK: minden adott az idei első győzelemhez a századik élvonalbeli mérkőzésen

Sánta Imre 2020. február 08., 12:33

Idei első hazai mérkőzésére készül a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a labdarúgó 1. Liga 24. fordulójában a Jászvásári Politehnica együttesét fogadja. A találkozó sporttörténelmi pillanatnak is számít, hiszen a szentgyörgyiek századik alkalommal lépnek pályára a hazai élvonalban.

Győzelmet ünnepelnének a találkozó végén a sepsiszentgyörgyi játékosok. Archív Fotó: Pinti Attila

A háromszékiek eddigi mérlege az első osztályban 27 győzelem, 29 döntetlen és 43 vereség, ezen javíthatnak vasárnap délután a Jászvásár elleni mérkőzésen. Erre minden esélyük megvan a piros-fehéreknek, akik

a hazai pálya előnye mellett a vendégek gyenge formáját is kihasználhatják.

A moldvai együttes ugyanis tíz mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, legutóbbi öt meccsét pedig elveszítette, és jelenleg a 12. helyről várja a folytatást.

Leo Grozavu vezetőedző azonban óvatosan fogalmazott, amikor kiemelte, hogy ellenfelük a téli átigazolási időszakban jó képességű játékosokat igazolt, a jászvásári csapatot pedig az a Mircea Rednic irányítja, akit nem kell bemutatni a sportág ismerőinek. A szakember azonban úgy vélekedett, felkészültek az összecsapásra, és mivel

hadrendbe állíthatók azok a játékosok is, akik kénytelenek voltak kihagyni a Hermannstadt elleni mérkőzést, minden adott ahhoz, hogy megszerezzék idei első győzelmüket.

Leo Grozavu Fotó: Sánta Imre

„Idén először léphetünk pályára hazai környezetben, de tudjuk, hogy nehéz meccsre kell számítanunk. A Poli ugyanis aktívnak bizonyult az átigazolások terén, minőségi labdarúgókat szerződtetett, és

Mircea Rednic személyében olyan tapasztalt edző ül a kispadjukon, akit hazai szinten senkinek nem kell bemutatni.

Mi azonban mindezeket figyelembe véve készülünk, és meg akarjuk szerezni idei első győzelmünket. Ez megtörténhetett volna már Nagyszebenben, ha kissé figyelmesebbek vagyunk, sajnos két pontot otthagytunk. De ez már a múlté, most arra kell összpontosítanunk, hogy gyarapítsuk a pontjaink számát, és nyugodtabban várjuk a rájátszást, mert a kiesés elkerülése érdekében nagy lesz a küzdelem.

Visszatérnek azok a játékosaink is, akik az előző mérkőzésünkön hiányoztak, így vasárnap a legjobb kezdő tizenegyet küldhetem pályára”

– nyilatkozta Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

{A}

Úgy tűnik, megtalálta góllövő cipőjét Pavol Safranko, a háromszékiek csatára, aki a Hermannstadt ellen kétszer is betalált az ellenfél kapujába, és akitől a szurkolók hasonló folytatást várnak. A szlovák idegenlégiós szerint egész héten a legtöbbet beleadva készültek az edzéseken, de fontos lesz vasárnap is megfelelő hozzáállással pályára lépniük, ha meg akarják nyerni a Jászvásár elleni összecsapást.

Pavol Safranko Fotó: Sánta Imre

Facebook-bejegyzésben tett közzé felhívást a szurkolók felé Diószegi László, a háromszéki klub elnöke, aki arra kéri a szentgyörgyi és környékbeli focikedvelőket, hogy a Sepsi OSK századik élvonalbeli mérkőzése alkalmával töltsék meg a lelátókat, és segítsék győzelemre a csapatot.

Vasárnap mérföldkőhöz érkezünk a csapat életében, hiszen a századik első osztályos mérkőzés következik számunkra. Ha azt nézzük, hogy négy évvel ezelőtt még gondolni sem mertük volna, hogy valaha első ligás mérkőzést láthatunk a szemerjai stadionban, akkor ez egy csoda, és nem is kicsi.

Sok örömet szerzett a csapat a szurkolóknak, és még nincs vége. Ezért arra kérlek benneteket, gyertek, töltsük meg a stadiont vasárnap, legyen telt ház ezen a szép ünnepen. Köszönöm nektek!” – fogalmazott Diószegi László klubelnök.

A vasárnap 14.30-kor kezdődő Sepsi OSK–Jászvásári Poli találkozót a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Sport televíziós csatornák élőben közvetítik.

{Z1}

{S1}