Bodzafordulón volt a leghidegebb, egész Székelyföld mínusz tíz alatt

Székelyhon 2020. február 08., 10:18

Az elmúlt napokhoz képest igencsak lehűlt a hőmérséklet szombaton hajnalra, a Kovászna megyei Bodzafordulón mérték székelyföldi viszonylatban a legalacsonyabb értéket, mínusz 17,5 Celsius-fokot.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

A hideg légtömeg általánosan begyűrűzött Székelyföldre, Marosvásárhelytől Csíkszeredáig, illetve Maroshévíztől Sepsiszentgyörgyig mindenütt mínusz 10 Celsius-fok alá esett a hőmérők higanyszála az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos jelentése szerint. Csíkszeredában –13-at, Székelyudvarhelyen –10,8-at, Marosvásárhelyen –10,3-at, Sepsiszentgyörgyön pedig –13,3 Celsius-fokot mértek szombatra virradóan. A bucsini közel félméteres hótakaró sem olvadt, az Udvarhely- és Gyergyószék közötti tetőn mínusz 16,2 fokig süllyedt a hőmérséklet.

A meteorológiai igazgatóság következő napokra vonatkozó előrejelzése szerint holnap még jobban fagyhat, akár mínusz 18 fokig is visszaeshet a legalacsonyabb hőmérséklet, változékony idővel, időszakos napsütéssel. Hétfőn már borúsabb, csapadékosabb és jóval enyhébb idő várható mínusz 2 fokos minimummal, nappali pozitív értékes maximumokkal.

{A}