Az influenza miatt felfüggesztették az oktatást egy marosvásárhelyi óvodában

Antal Erika 2020. február 07., 17:26

Influenzás fertőző gócot fedeztek fel a marosvásárhelyi Bambi óvodában a napokban, az intézetben felfüggesztették az oktatást.

Szünetel az oktatás egy ideig. Képünk illusztráció Fotó: Makkay József

Camelia Irime-Matei, a Maros megyei tanfelügyelőség szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a megye 167 tanintézetében 22 olyan iskola, illetve óvoda van, amelyekből influenzás megbetegedést jelentettek, összesen 72 esetet. Egyetlen tanintézetben, a 27 kisgyerekkel működő Bambi magánóvodában függesztették fel a tevékenységet a vírusos megbetegedés miatt.

{A}

A napokban több iskolában is összeült a vezetőség és döntött arról, hogy milyen arányú megbetegedés esetén függeszti fel az oktatást – mondta a tanfelügyelőségi illetékes.

Az iskolai tanács úgy határozott, hogy amennyiben a légúti fertőzések száma egy osztályban meghaladja az osztály létszámának a 25 százalékát, egy hétig szüneteltetik az oktatást.

Amennyiben a felfüggesztett osztályok száma meghaladja az összlétszám felét, az iskolát is bezárják egy hétre. A megelőzés érdekében az iskolában az ajtókilincseket, a padokat folyamatosan fertőtlenítik, a gyerekek pedig rendszeresen kezet mosnak. Az óvodákban minden reggel ellenőrzi az egészségügyi személyzet az érkező gyerekek állapotát, aki köhög, vagy piros a torka, illetve más tünetei vannak, azt hazaküldik.