Pénteken sem volt tanítás, továbbra is szünetel az ivóvízellátás Balánbányán

Székelyhon 2020. február 07., 12:40

Zárva maradnak az iskolák Balánbányán pénteken is, mivel a szél súlyos károkat okozott az ingatlanokban, és a településen továbbra is szünetel az ivóvízellátás.

Fotó: Pinti Attila

Cristinel Glodeanu Hargita megyei főtanfelügyelő-helyettes közölte, hogy a két balánbányai iskolában, a Geo Bogza Általános Iskolában és a Liviu Rebreanu Középiskolában

24 órán keresztül nem volt elektromos áram, és a tetőzeten, valamint az ablakokon keletkezett károk miatt az illetékesek úgy döntöttek, hogy pénteken is zárva maradnak a tanintézetek.

Az intézkedés mintegy 600 iskolást és óvodást érint.

{K1}

Balánbányát súlyosan érintette a szerda esti vihar, a városban jelenleg szünetel az ivóvízellátás.

Gheorghe Iojiban polgármester arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy

súlyosan károsodott a katolikus temető közelében levő középfeszültségű oszlop, ez az oka annak, hogy a várost nem tudják jelenleg ivóvízzel ellátni. Az Electrica szakértői dolgoznak a kár elhárításán.

Balánbányán a szél számos fát kidöntött az előző napok viharaiban, az elektromos huzalokra zuhanó fák pedig megszakították az áramellátást.

Számos tanintézetben szünetel az oktatás

Kilenc megye több iskolájában nincs tanítás pénteken a rossz időjárási viszonyok miatt, Tulcea megyében pedig minden oktatási intézményben szünetel a tanítás, tájékoztatott az oktatási minisztérium. A tárca közleménye szerint Buzău megyében 21 tanintézményben szünetel a tanítás, Călăraşi megyében 14-ben, Konstanca megyében 9-ben, Ialomiţa megyében 7-ben, Brăila megyében 5-ben, Hargita és Argeş megyében egyenként kettőben, Teleorman és Bákó megyében pedig egy-egyben.