Költözik a polgármesteri hivatal, kezdődik a felújítás

Fülöp-Székely Botond 2020. február 07., 19:02

Ideiglenesen egy Hársfa utcai épületbe költözik a szentegyházi városháza, eredeti székházukat ugyanis egy sikeres pályázatnak köszönhetően felújítják. A költözés miatt jövő héten csak halaszthatatlan ügyekben lehet felkeresni az intézményt.

Jövő héten szünetelni fog az ügyfélfogadás a polgármesteri hivatalnál Fotó: Veres Nándor

A pénzügyi hivatal korábbi épületébe, a Hársfa utca 5. szám alá költözik át ideiglenesen a polgármesteri hivatal minden irodája, ezért jövő héten szünetelni fog az ügyintézés – tudtuk meg Sándor Lajostól, a polgármesteri teendőkkel megbízott városvezetőtől. Mint mondta, természetesen a fontosabb ügyeket – például a halálesetek bejelentése – az említett időszakban is meg tudják oldani, de

arra kérik a lakosokat, hogy amennyiben van rá lehetőségük, február 14-e utánra időzítsék az intézmény felkeresését.

„Megpróbálunk minél rövidebb idő alatt átköltözni az új helyre, már el is kezdtük a munkát, de addig a lakosok türelmét kérjük” – fogalmazott.

A Hársfa utcába költözik ideiglenesen a szentegyházi városvezetés Fotó: Veres Nándor

Lényegi felújítás

Az ideiglenes költözésre azért van szükség, mert az Országos Vidékfejlesztési Programban pályázva az önkormányzat támogatást nyert a hivatal jelenlegi székházának felújítására, ami hamarosan elkezdődik. Az épületben talán a villanyhálózat elavultsága okozta a legtöbb gondot, ugyanis az áramingadozások folyamatosan akadályozták a munkát – magyarázta Sándor Lajos, hogy miért kezdenek bele a korszerűsítésbe. Rámutatott:

az összesen 1,41 millió lej értékű munkálatok részeként egyebek mellett az épület tetőzetét is felújítják, ugyanakkor új fűtésrendszert szerelnek be, valamint az ajtókat és az ablakokat is kicserélik.

Sándor Lajos, megbízott polgármester az új székhelyen Fotó: Veres Nándor

A fontosabb munkálatok között említette azt is, hogy új illemhelyiséget hoznak létre a mozgássérültek számára az épület első szintjén. Szintén lényeges, hogy kívül és belül is le fogják szigetelni az épületet, ami a nedvesség okozta gondok kizárására is kiterjed. A modernizálás elvégzésére egy éve van a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelezőnek, így addig az említett helyszínen lehet majd felkeresni az intézményt. Sándor Lajos hangsúlyozta, az új székhelyen is arra fognak törekedni, hogy a lehető legoptimálisabban szolgálják ki a lakosokat.

A pénzügy korábbi épületét egyébként díjmentesen használhatja az önkormányzat, csupán egy kis rész van, amelyért bért kell fizetniük a tulajdonosának.

Fotó: Veres Nándor

A hivatali hangulatról

Sándor Lajos – aki eddig alpolgármesterként tevékenykedett – közölte, az önkormányzat jóváhagyásával gyakorlatilag ő vette át a tisztségéből összeférhetetlenség megállapítása miatt nemrég felfüggesztett polgármester minden feladatát. Mint mondta, ez nem kis feladat, de a hivatalnál dolgozó jó csapatnak köszönhetően meg tud birkózni vele.

Sajnálatos, ami Molnár Tibor polgármesterrel történt, de mindannyian bízunk abban, hogy hamarosan tisztázódnak a dolgok és visszatérhet tisztségébe.

Mi mindenképpen ezt szeretnénk, ezért tudatosan nem is választottunk új alpolgármestert. Persze addig sem áll meg az élet, a hivatal végezni fogja a feladatát” – jelentette ki, hozzátéve, hogy Molnár jelenleg is segít nekik civilként, ha erre szükség van.

Fotó: Veres Nándor

Arra is kitért, hogy a jelenlegi bizonytalan helyzet miatt érződik némi feszültség a munkatársak között.

Sándor Lajos hangsúlyozta, az EMNP-s és MPP-s képviselőkből összeálló Szeretjük Szentegyházát elnevezésű csapat egyelőre túl korainak tartja, hogy új polgármesterjelöltben gondolkodjanak, inkább abban bíznak, hogy Molnár Tibor újrázhat.

{A}