Kupamérkőzéseket játszanak a székelyföldi teremlabdarúgócsapatok

Zátyi Tibor 2020. február 07., 11:09

A teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntős mérkőzéseit rendezik a hétvégén. A tizenhatos mezőnyben hét székelyföldi együttes érdekelt.

Másodosztályos ellenfelek várnak a csíki és az udvarhelyi csapatra Korábbi felvétel Fotó: Gábos Albin

A nyolcaddöntők sorát a Marosvásárhelyi VSK nyitja, szombaton a kupában címvédő Dunărea Călărași együttesét fogadja. A 2. Liga rájátszását jobb gólkülönbséggel vezető Gyergyóremetei Kereszthegynek is nagyon nehéz mérkőzése lesz szombaton délután, hiszen az elmúlt években a román élvonalhoz tartozó, két évvel ezelőtti bajnok Temesvári Informaticát látja vendégül. A Futsal Klub Székelyudvarhely is szombaton játszik, ugyancsak a 2. Liga felsőházi rájátszásában érdekelt Ceahlăul Piatra Neamț vendége lesz.

{A}

A másik gyergyószéki együttesnek, a Gyergyói Internek lesz a legnehezebb dolga, hiszen vasárnap este hét órakor a teremlabdarúgó 1. Liga címvédőjét, a Csíkszeredai Imperial Wetet fogadja. Hétfőn pedig újabb székely párharc szerepel a programban, 18 órakor a Hargita megyei futsalbajnokság címvédője, a Székelykeresztúri Egyesülés a Kézdivásárhelyi SE együttesét fogadja. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Teremlabdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő:
szombaton 11 órától Marosvásárhelyi VSK–Dunărea Călărași, 16 órától Gyergyóremetei Kereszthegy–Temesvári Informatica, 17 órától Ceahlăul Piatra Neamț–Futsal Klub Székelyudvarhely;
vasárnap 13 órától Fortius Buzău–Kolozsvári Clujana, 19 órától Gyergyói Inter–Csíkszeredai Imperial Wet;
hétfőn 18 órától Székelykeresztúri Egyesülés–Kézdivásárhelyi KSE, 20 órától Jászvásári Futsal Poli–Galaci United; kedden 18 órától Dévai West–Dévai Autobergamo.
Székelykeresztúron selejteznek

Székelykeresztúr lesz a házigazdája a 2019/2020-as Hargita megyei teremlabdarúgó-bajnokság  udvarhelyszéki tornájának. Szombaton három csapat, a helyi Egyesülés és két székelyudvarhelyi, a Roseal és az UH küzd a két továbbjutó helyért. Múlt héten rendezték a csíkszéki és gyergyószéki tornákat, előbbiben a Csíkszentsimoni Szefite és a Csíkszentgyörgyi Fiság, míg utóbbiban a Balánbányai Bányász és az Inter Gyergyó harcolta ki helyét a hatos döntőben.