Elsősegélynyújtásra oktatták a siketnémákat (x)

Székelyhon 2020. február 06., 19:35

Siketnéma személyeket részesített elsősegélynyújtó képzésben a Hargita Megyei Mentőszolgálat és az Erdély Mentőcsoport Csíkszéki Fiókja. A június-december közötti kurzus záróeseményét csütörtökön tartották, ahol oklevelekkel jutalmazták a képzésen résztvevőket. 

Fotó: Hargita Megyei Mentőszolgálat

Péter Szilárd, a mentőszolgálat vezérigazgatója elmondta, a kurzust elvégzők felkészültek arra, hogy el tudják majd látni különböző vészhelyzeteket, mint például egy újraélesztést, égési sérüléseket vagy törésrögzítést. A legfontosabb viszont, hogy megtanulták, hogyan kell szakszerűen segítséget kérni, azaz mentőt hívni baj esetén. A siketnémák a 113-as sürgősségi hívószámot kell használják ebben az esetben, ahol szöveges üzenet formájában kérhetnek segítséget.

{A}

A képzésen részvevők egy modern elsősegélynyújtó táskát is kaptak, amelyet használhatnak sérülések ellátására, de kirándulások, túrázások alkalmával is – nyilatkozta a vezérigazgató. 

Fizetett tartalom

A képzés az Erdély Mentőcsoport csíkszéki fiókjának a Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott, majd sikeresen elbírált pályázata révén jöhetett létre. A szervezet köszöni, hogy támogatták a Elsősegélynyújtás siketnémáknak elnevezésű projektjüket.