Négy diák kapott Pegazus ösztöndíjat

Fülöp-Székely Botond 2020. február 06., 19:30

A Pegazus esettanulmányi verseny győzteseként négy diák nyerte el a székelyudvarhelyi Melinda cégcsoport vezetőségének bizalmát, így ők tanulmányi ösztöndíjat kapnak az egyetemi alapképzésük elvégzéséig.

A fiatalok itthon maradásában segít a cég Fotó: Erdély Bálint Előd

A 2011-ben útjára indított Pegazus program célja a tehetséges diákok felkarolása, tanulmányi ösztöndíjak és munkalehetőség biztosításával, hogy a frissen végzett fiatalok szülőföldjükön érvényesülhessenek – fejtette ki egy csütörtöki sajtótájékoztatón András Lehel, a Melinda Instal vezérigazgatója. A kétfordulós vetélkedő részeként először valós vállalati problémák megoldásán dolgoztak otthon a tanulók, majd a vállalat székhelyén is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket.

{A}

Az eredmények és a versenyzőkkel folytatott beszélgetések alapján K. Péter (Tamási Áron Gimnázium), B. Hunor (Kós Károly Szakközépiskola), Gy. Antónia (Benedek Elek Pedagógiai Líceum) és P. Richárd (Bányai János Technológiai Líceum) nyerték el az ösztöndíjat. Ők alá is írták a beígért szerződést, ami alapján középiskolai tanulmányaik alatt havi 100 eurót, az egyetemi alapképzés alatt pedig havi 150 eurót kapnak a cégtől. Mindezt csak a tanév ideje alatt, a nyári vakációban ugyanis nem folyósít ösztöndíjat a vállalat, helyette szakmai gyakorlatot kínál.

Fotó: Erdély Bálint Előd