Csapatjáték szerelemmel – Székelyudvarhelyen a jég hátán is

Molnár Melinda 2020. február 06., 17:28

Szusszanó: Találkozhatunk?; Korcsolyázzunk együtt! – Házaspárok a jégen; Egymás kedvéért születtünk – előadás és utána meghitt vacsora kettesben. Íme néhány székelyudvarhelyi program az idei, Csapatjáték szerelemmel címmel szervezett Házasság hete rendezvénysorozatból.

A Kis Szent Teréz-plébánia nagyterme ad otthont a házassági felkészítőnek Székelyudvarhelyen Fotó: Pál Árpád

A katolikus családos közösségek, és a különböző plébániákhoz tartozó házaspárok körében nagy népszerűségnek örvend a több mint két évtizede Angliából indult, és számos országban meghonosodott Házasság hete mozgalom, amelyet minden évben Valentin-nap tájékán tartanak. A helyi igényeket figyelembe vevő programok közös célja az egymás melletti elköteleződés, a házasság és a család fontosságára irányítani a figyelmet, ugyanakkor lelki kapaszkodót és szaksegítséget nyújt azoknak a házastársaknak is, akiknek az érzelmei elakadtak, avagy párkapcsolatuk zátonyra futna.

Székelyudvarhelyen, a vasárnap 11 óra 30 perctől kezdődő szentmisével indul az elköteleződés ünnepének hete a Szent György Plébániatemplomban.

A Házasság hete keretében a Kis Szent Teréz-plébánia nagytermében ismét megszervezik a házaspároknak szóló interaktív, játékos, beszélgetős estét, a Szusszanót. A Találkozhatunk? című, hétfőn este 19 órától kezdődő programra azokat a párokat várják, akik minőségi időt szeretnének tölteni egymással és más házaspárokkal – tudtuk meg az együttlét lelki vezetőjétől, Tamás Hubától. Ugyancsak házaspároknak ajánlják a Szombatfalvi Szent György Plébánia szervezésében február 11-én, kedden este 18 és 20 óra között a városi jégpályán a Korcsolyázzunk együtt! Házaspárok a jégen mottójú kikapcsolódási és közösségi alkalmat. A belépő 10 lej személyenként.

{A}

A tavalyi sikeres előadáson felbátorodva, idén is meghívták Székelyudvarhelyre a kiváló magyarországi neveléskutatót, Uzsalyné Dr. Pécsi Ritát, aki Egymás kedvéért születtünk címmel kapcsolaterősítő és -építő előadást tart február 15-én, szombaton 17 órától a Városháza Szent István termében. Az előadást követően, 19 óra 30 perctől a Szombatfalvi Szent György Plébánia szervezésében lehetőség nyílik a pároknak egy kettesben eltöltött, meghitt vacsora elfogyasztására a Gondűző étteremben. A vacsorán való részvételhez előzőleges bejelentkezés szükséges. A telefonszám az esemény honlapján és plakátján található meg.