Autós üldözés: apja és ittas férje eredt egy nő és feltételezett szeretője után

Iszlai Katalin 2020. február 06., 15:04

Lányát és annak feltételezett szeretőjét üldözte egy apa és ittas veje az egyik csíki községből a hargitai megyeszékhely irányába szerda este. A közúti incidenst a házaspár tettlegességig fajuló összetűzése előzte meg, amelyet a lányuk sem úszott meg sértetlenül.

Rendőröknek kellett megállítaniuk a járműveket. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Nem mindennapi eset történt szerda este Csíkszéken: a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kevéssel este tíz óra után érkezett hozzájuk egy riasztás a 112-es egységes segélyhívószámon, amely során egy 41 éves csíkszéki férfi arról számolt be, hogy őt és 37 éves női utastársát egy személyautó üldözi, amelyben a nő 39 éves, ittas férje utazik.

A két járművet a rendőrök Csíkszeredában állították meg, és hamar kiderült, hogy a második járművet, amelyben a férj utazott, a nő 74 éves édesapja vezette. A vizsgálatok során aztán kiderült, hogy

az autós üldözést egy összetűzés előzte meg a házaspár otthonában.

Kevéssel este nyolc óra előtt egy régi nézeteltérés és a nő feltételezett hűtlensége miatt a házaspár fenyegetések közepette bántalmazta egymást, az anya ráadásul a szüleit szétválasztani próbáló 17 éves lányukat is megütötte. Mindkét fél részére ideiglenes távoltartási végzést állított ki a rendőrség. Az ügyben családon belüli erőszak és ütlegelés vagy egyéb erőszakos cselekedet miatt folytatnak vizsgálatot.

{A}