Igazi nagyágyú érkezik Udvarhelyre: a Sporting Lisszabont fogadja az ISK-SZAK

Józsa Csongor 2020. február 06., 13:26

Óriási eredményt ért el a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK már azzal, hogy bejutott a férfi asztalitenisz Európa Kupa negyeddöntőjébe. Jutalma, hogy Bajnokok Ligájából érkező együttessel játszhat. Szombaton saját szurkolói előtt lesz az odavágó.

Ismét számíthatnak a nagyszámú hazai közönség támogatására az udvarhelyiek Fotó: Veres Nándor

A legjobb négy közé jutott a második számú nemzetközi kupakiírásban a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK. A sorozat versenykiírása szerint nem az elődöntő következik, hanem a negyeddöntő, ugyanis a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik helyezettjei csatlakoznak.

A decemberi sorsolásnál a székelyföldi gárda mellé a Sporting Lisszabont húzták. A portugál klub neve főképp a labdarúgást szeretők körében ismert, pedig asztaliteniszben is legalább olyan jó eredményekkel büszkélkedhet.

Hazájában harmincnégyszeres bajnokcsapat, rendre ott van a BL-kiírásban.

„Azt nem tudjuk, hogy az ellenfél milyen összeállításban érkeznek Székelyudvarhelyre, de az előzetes információk szerint itt lesz a két első számú emberük. Sem Aruna, sem pedig Carvalho nem nevezett a hétvégi Spanyol Világkupára. Ez számukra pontgyűjtő verseny, rendre ott vannak ezeken a tornákon. Tehát nagy a valószínűsége, hogy itt lesznek a városi sportcsarnokban” – mondta el György István, az ISK-SZAK edzője.

A Sporting Lisszabon közel állt ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé jusson. A csoportkörben rosszabb szettaránya miatt maradt le az egyenes kieséses szakaszról.

Valószínű, hogy megpróbálkoznak a második számú nemzetközi kupakiírás megnyerésével.

A fent említett két asztaliteniszező közül a nigériai születésű Quadri Aruna igazi nagyágyúnak számít, jelenleg tizennyolcadik a világranglistán.

{A}

A tréner tisztában van azzal, hogy nem ők az esélyesek: „Az a helyzet, hogy már az előző két párharc előtt is azt mondtam, nem mi vagyunk a favoritok. Lehet, hogy már unalmasan hangzik, de ez most hatványozottan igaz.

A Bajnokok Ligájában szereplő klubok költségvetése nem hasonlítható össze a miénkkel, ott világsztárok játszanak. Persze ez nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel várjuk a meccseket. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy még egy csodás eredményt összehozzunk.

A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK majdnem teljes kerettel edzett a héten. A vajdasági Csernik Krisztián csatlakozott a két helyi születésű játékoshoz, György Szilárdhoz és Tamás Szabolcshoz. A svéd idegenlégiós, Sebastian Loso csütörtökön érkezik Udvarhelyre.

György István elmondta, várhatóan telt ház előtt rendezhetik a találkozót, óriási az érdeklődés a környező asztaliteniszkluboktól, ahonnan utánpótláskorú játékosaikkal érkeznek az edzők.

Az előző körben is sok udvarhelyszéki sportbarát kilátogatott a meccsre, így bíznak benne, hogy ismét remek lesz a hangulat, ami sportszerű szurkolással párosul.

A férfi asztalitenisz Európa Kupa negyeddöntőjének odavágóját a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban rendezik február 8-án, szombaton 18 órától. A visszavágó egy héttel később a portugál fővárosban lesz.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, negyeddöntő:
Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák)–SPG Walter Wels (osztrák).
Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–Sporting Clube De Portugal.
Benelux Group Taverzo (holland)–Ping Pong Club Villeneuvois (francia).
Az El Nino Prága (cseh) játék nélkül jut tovább.