Új eszközök a jégen és a gyepen

Barabás Orsolya 2020. február 06., 12:16

A gyergyószentmiklósi műjégpályán múlt hét végén rendezett hokimeccs szünetében már láthatta a közönség működés közben a nemrég beszerzett elektromos jéggyalut, de emellett számos felszerelést, berendezést vásárolt a Városi Sport Klub.

Fotó: Keresztes Zoltán

Hiánypótló felszereléseket, berendezéseket vásárolt a gyergyószentmiklósi Városi Sport Klub abból a 260 ezer lejből, amit múlt év végén hagyott jóvá számukra Hargita Megye Tanácsa. „A VSK vezetőségével egyeztettünk arról, hogy mire volna leginkább szükség.

A legfontosabb az elektromos jéggyalu volt, szerettek volna egy jobb minőségűt beszerezni,

de kapukat és más felszereléseket is, így támogattuk az elképzelést” – mondta Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Eddig két jéggyaluja volt a jég- és labdarúgópályákat működtető Városi Sport Klubnak, de az egyiket, amely benzinnel működött, a zavaró és környezetszennyező kipufogógáz miatt nem is használták, a másik pedig gáztartályos volt, ezért mindig szükség volt két-három tartalék tartályra – árulta el Tatár Előd, a VSK vezetője.

Az elektromos eszköz azonban sokkal csendesebb, és megfelelő karbantartás mellett akár évekig használhatják.

Az új jéggyalura most készülnek a feliratok, hogy a Gyergyói Hoki Klub következő hazai mérkőzésén már ezek díszítsék a berendezést.

Fotó: Keresztes Zoltán

Jobb körülmények

Emellett két standard, versenyeknek megfelelő minőségi jégkorongkaput is vásároltak, és a labdarúgók számára is igyekeztek beszerezni a szükséges felszereléseket. A focipálya öltözőjében régóta problémát jelentett, hogy nem tudtak megfelelő hőmérsékletet biztosítani, a gyermekeiket edzésre kísérő szülők többször panaszkodtak a hideg miatt. Ezért oda két elektromos fűtőtestet szereltek fel. A régebbi focikapukra hálókat vásároltak, valamint két új alumíniumkaput is beszereztek, amelyeket edzések és keresztpályás mérkőzések során tudnak használni.

{A}

Ráadásként pedig vásároltak egy hangosítóberendezést, amely a jó hangulatot biztosítja a vasárnap kezdődő családi szabadkorcsolyázáskor, de más rendezvényeken is rendelkezésre áll majd. Február 9-étől a sátortetős mobilpályán is lesz szabadkorcsolyázás, ugyanakkor – 18 és 20 óra között – mint a műjégpályán. A cél az, hogy itt majd a kisgyermekes családok tölthessenek el együtt időt korcsolyázással, tülekedés nélkül, a jégcsarnokban pedig a magabiztosabban korcsolyázóknak, gyorsabban haladóknak ajánlják ezt a programot – hangsúlyozta Tatár Előd.