Harmadszor is legyőzte a KSE a Siriust

Horváth Bálint Ottó 2020. február 05., 21:37

Megszakadt a Marosvásárhelyi Sirius veretlensége a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának alsóházában, miután szerdán este huszonöt ponttal alulmaradt az éllovas Kézdivásárhelyi SE vendégeként.

Ismét a kézdivásárhelyiek bizonyultak jobbnak. Archív Fotó: Haáz Vince

Hétközi fordulót rendeztek a bajnokságban, a hatodik játéknapon az alsóházban két veretlen együttes találkozott egymással a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

{A}

Az alapszakaszban mindkét egymás elleni mérkőzésüket a háromszéki csapat nyerte, amely ezúttal is jobbnak bizonyult. A KSE már az első félidőben nagyban eldöntötte a mérkőzést, amikor tizenkilenc pontos előnyt dolgozott ki. A marosvásárhelyiek a szünet után sem tudtak közelebb férkőzni a házigazdákhoz, akik végül fölényesen nyertek.

A kézdivásárhelyi csapat a hatodik forduló után is hibátlan maradt, és vezeti az alsóházat, a Sirius pedig öt győzelem után elveszítette a veretlenségét, de továbbra is a második helyen áll.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, B csoport, 6. forduló:
Kézdivásárhelyi SE–Marosvásárhelyi Sirius 75–50 (22–11, 23–15, 14–11, 16–13).
KSE: Mobley 24, Vega 20 (2), Debreczi 14, Dănălache 7 (1), Bara 5 (1), Holinka 3 (1), Domokos 2, Czimbalmos, Bandi, Kozman, Bitai, Ardelean. Edző: Farkas Alpár.
Sirius: Dunbar 13 (1), Mészáros 10 (1), Smelser 10, Feiseș 8 (1), Badi 4, Bobar 3, Pálfi 2, Gál, Ignat, Bokor. Edző: Ionel Brustur.