A Kolozs Megyei Tanácsnál is alkalmaznák a két Srí Lanka-i vendégmunkást

Székelyhon 2020. február 02., 17:08

A Kolozs Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó intézmények valamelyikénél alkalmazná Alin Tişe megyei tanácselnök azt a két Srí Lanka-i munkást, akik a gyergyóditrói pékségben dolgoznak – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 

A Kolozs Megyei Tanács elnöke hétfő reggel felveszi a kapcsolatot a két Srí Lanka-i munkással Fotó: Beliczay László

„Néhány napja követem a két Srí Lanka-i munkás esetét, akiket Gyergyóditróban alkalmaztak egy pékségben.

Amivé mára ez az ügy fajult, az ismét eszembe juttatja, hogy ezt a nemzetet nem a megosztás, a rasszizmus és a xenofóbia jellemzi.

Egyediségünk a toleranciával, a megértéssel, a jó kommunikációval és a környezetünkről való gondoskodással rezonál. Mi mindig ezeket az értékeket szívtuk magunkba.

{A}

Nem tudunk másmilyenek lenni. Úgy döntöttem, hogy hétfő reggel felvesszük a kapcsolatot a két Srí Lanka-i munkással, mert meggyőződésünk, hogy munkahelyet találnak majd a Kolozs Megyei Tanács valamelyik alárendelt intézményében” – olvasható Alin Tişe bejegyzésében.

Nem a Kolozs Megyei Tanács elnöke az első, aki munkát ajánl a két ázsiai vendégmunkásnak. Saját éttermében alkalmazná a Ditróban dolgozó két Srí Lanka-i vendégmunkást Ștefan Mandachi vállalkozó is, aki tavaly megépítette az első, mindössze egy méter hosszú moldvai autópályát Suceava megyében. 

{K1}