Kellemetlen néhány óra a vegyipari kombinát miatt

Hajnal Csilla 2020. február 02., 11:25

Közleményben kért elnézést a marosvásárhelyi vegyipari kombinát azért, hogy a következő pár órában – nem pontosított ezt illetően – kellemetlen zajok és szagok fognak terjedni a városban amiatt, hogy ismét elindítják az egyik ammóniagyártó létesítményüket.

Ismét beindították ammóniagyártó létesítményüket Fotó: Haáz Vince

A biztonsági előírások betartásához szükséges időszakos műszaki munkák után üzembe helyezik az egyik ammóniagyártó létesítményt a következő órákban – írja közleményében az Azomureș vegyipari kombinát sajtóosztálya, amelyet a vállalat saját Facebook-oldalán tett közzé szombat este.

{A}

„Az elindítási folyamat alatt fennállhat annak a lehetősége, hogy az Azomureș vegyipari kombinát létesítményének területén ammóniaszag és magasabb szintű környezeti zaj lesz érzékelhető. Műszaki szempontból ezek normális eljárásnak számítanak, amelyeket a szakterületen jártas hatóságok is jóváhagytak a műszaki előírásokban. Az üzemeltetők állandóan figyelemmel kísérik a létesítmény tevékenységeit, és tartják a kapcsolatot a tevékenységünket felügyelő állami intézményekkel. Elnézést kérünk a felmerült kellemetlenségekért” – írják közleményükben.

Többen arról számoltak be a közösségi oldalon, hogy szombat éjjel annyira hangos zajokat észleltek a kombinát közelében, mintha egy repülőtér felszálló pályája mellett lettek volna. Mások azt nehezményezték, hogy éppen hétvégére időzítették a beindítást, amikor legtöbben pihenni szerettek volna.