Saját éttermében alkalmazná a két Srí Lanka-i pékmestert egy moldvai vállalkozó

Székelyhon 2020. február 02., 10:24

Saját éttermében alkalmazná a Ditróban dolgozó két Srí Lanka-i vendégmunkást Ștefan Mandachi vállalkozó, aki tavaly megépítette az első, mindössze egy méter hosszú moldvai autópályát Suceava megyében. 

Fotó: Gergely Imre

A moldvai vállalkozó Facebook-oldalán reagált a szombati ditrói falugyűlés eseményeire, ahol a pékség tulajdonosa levélben tudatta a helyiekkel, hogy a két ázsiai vendégmunkást ezen túl kisegítő munkásként foglalkoztatja, munkájukat már nem a kenyér előállításában veszi igénybe. Ștefan Mandachi szerint ilyen esetekben nem a meghátrálás a megoldás egy vállalkozó számára. Ő bármelyik éttermében pékmesterként alkalmazná az ázsiai vendégmunkásokat, vállalva a kockázatot, hogy akár ügyfeleket veszít. 

Ștefan Mandachi bejegyzésében elérhetőséget kért a pékekhez, illetve nemtetszését fejezte ki aziránt, hogy 2020-ban még ilyen előfordulhat. A posztja már több mint 13 ezer kedvelésnél jár. 

{A}

Mint ismert, Ștefan Mandachi vállalkozó a saját költségén építtette meg az első, mindössze egy méter hosszú moldvai autópályát Suceava megyében, tiltakozásul amiatt, hogy Moldva maradt az ország egyedüli olyan történelmi régiója, ahol eddig egyetlen méter sztráda sem épült.