Lecsúszott a negyedik helyre a Sportklub

Dobos László 2020. január 28., 22:16

Rengeteg kiállítást hozott mérkőzésen szenvedett 3–2-es vereséget kedden este a Csíkszeredai Sportklub Dunaújvárosban, a jégkorong Erste Liga középszakaszában. Újabb kudarca miatt a Sportklub visszacsúszott a negyedik helyre.

A kapura-lövési mutatóban jobb volt a Sportklub, a meccset azonban az Acélbikák nyerték meg Fotó: Nagy Gergő

Sokkal többet támadott az első játékrészben a vendég Sportklub Dunaújvárosban, többet lőtt kapura mint a házigazdák, a kapura-lövési mutatót 19–6-ra nyerték a csíkiak, az eredmény azonban 0–0 maradt.

{A}

Emberelőnyben kezdhette a második játékrészt az Acélbikák csapata, és ezt hamar gólra is váltották, Dansereau közelről a hosszú felsőbe bombázta a korongot (1–0). Rövid időn belül újabb gólt lőttek az újvárosiak, egy gyors akció végén Mazurek kapásból bombázta a korongot a csíki kapuba (2–0).

Fotó: Nagy Gergő

A középső játékrészben is többet támadott a székelyföldi alakulat, de ez csak a 33. percben érett góllá, amikor Taratuhin közelről szépített (2–1). Fél perccel a második szünet előtt emberelőnybe került a Sportklub, pár másodperc múlva pedig Becze ellen szabálytalankodtak a hazaiak. A játékvezetők továbbot intettek, Beczét viszont két percre kiállították.

A második szünetben Jason Morgan, a Sportklub vezetőedzője jelezte a játékvezetőknek, hogy nem volt helyes a döntésük, erre fel a csíkiak trénere ellen 25 perces csapatbüntetést ítéltek.

Fotó: Nagy Gergő

A harmadik játékrész első öt percét szinte végig kettős emberhátrányban játszották a vendégek, a hazaiak pedig a csíkszeredai születésű, az Acélbikák színeiben játszó Silló Arnold góljával 3–1-re módosították az állást. Amikor egyenlő felállásban voltak a csapatok a jégen, a Sportklub uralta a játékot, mi több az 55. percben emberhátrányban, Pyett góljával szépített (3–2).

Fotó: Nagy Gergő

Két és fél perccel a vége előtt a Sportklub került emberelőnybe, Hozó Levente edző időt kért, majd Szamankov kapus helyett is mezőnyjátékos korcsolyázott a jégre, de a hősiesen védekező Fejér megyei alakulat kibekkelte a hátramaradt másodperceket.

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, felsőház:
Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub 3–2 (0–0, 2–1, 1–1).
Gólszerzők: Keegan Dansereau (22.), David Joseph Mazurek (24.) és Silló Arnold (42.), illetve Andrej Taratuhin (33.), Logan William Pyett (55.).
Kapura lövések: 29–44.
Büntetőpercek: 13–47 (ebből Lendák Martinnak, illetve Horváth Lászlónak 5-5 perc verekedést + 25 perc csapatbüntetés a Sportklub edzőjének, Jason Morgan edzőnek reklamálásáért).
Játékvezetők: Soós Dániel és Berger Ákos, illetve Váczi Dávid és Sindel Bence.

{G1}

{H1}