Ötszázassal fizettek, majd visszakérték a pénzt és a visszajáróval együtt leléceltek

Bíró Blanka 2020. január 28., 21:50

Három Ilfov megyei férfit gyanúsítanak azzal, hogy Kovászna megyében csaptak be boltosokat. A gyanúsítottak nagycímletű bakjeggyel vásároltak, majd amikor megkapták a visszajárót, visszakérték a pénzt és a visszajáróval együtt leléptek.

Fizettek, visszakérték, majd távoztak. A boltosok maradtak a kárral. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A rendőrséget múlt héten, csütörtökön késő este riasztották a 112-es sürgősségi hívószámon, az a hívó azt állította, hogy becsapták. A helyszínen kiderült, hogy egy férfi egy palack drága italt akart megvásárolni az üzletben, 500 lejes bankjeggyel fizetett, majd amikor megkapta a visszajárót, szólt, hogy meggondolta magát, túl drágának tartja az italt, és kéri vissza az ötszázast.

A bankjegyet átvette, de a visszajáró egy részét is megtartotta, majd sietősen távozott a boltból.

A becsapott kereskedő utánarohant, amikor felfedezte a csalást, de már csak azt látta, hogy a férfi egy másik ismeretlennel egy gépkocsiba ül és elhajt. Az 50 éves áldozat nem tudott részleteket megadni sem a gépkocsi márkájáról, sem a rendszámról.

{A}

A nyomozás során a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, három – 30 és 39 év közötti – férfit gyanúsítanak, akik az Ilfov megyei Pantelimon községben élnek.

Az is kiderült, hogy a három férfi hasonló módszerrel járt el január 25-én és 26-án egy sepsiszentgyörgyi valamint egy bodzafordulói benzinkútnál.

A három férfit a Buzău megyei Chirlești község területén a 10-es számú országúton fogták el, és a sepsiszentgyörgyi rendőrségre kísérték. Közülük kettőt 24 órára őrizetbe vettek, a bíróság pedig 60 napos bírósági felügyeletet rendelt el ellenük.