A GYHK behúzta a három pontot Karcfalván

Gergely Imre 2020. január 28., 20:14

Nem hozott túl sok izgalmat a Sapientia U23 és a Gyergyói Hoki Klub idei hatodik, azaz utolsó találkozója. A kedden délután, Csíkkarcfalván megrendezett mérkőzés sima GYHK sikerrel zárult, és beigazolódott a papírforma.

Fotó: Gábos Albin

A gyergyóiak akárcsak egy nappal korábban a Steaua elleni találkozójukon, ezúttal is megnyomták az első harmadot, aminek következtében húsz perc után már 0–5 állt az eredményjelzőn.

{A}

A második harmadban is megmaradt a GYHK fölénye, annyi eltéréssel, hogy ekkor már energiatakarékosan hokiztak a hétvégi Erste Liga meccsekre készülő vendégek.

Hétgólos gyergyói vezetésnél született meg a Sapientia U23 első találata, és ez azt is jelentette, hogy a középső játékrész az eredmény tekintetében szoros lett, csak egy gól volt ebben a periódusban a különbség.

Fotó: Gábos Albin

Az utolsó húsz percben újabb három gyergyói találatot láthattak a nézők, valamint egyet a zöld-fehér fiatalok részéről is. Így alakult ki a 2–10-es végeredmény.

A Gyergyói Hoki Klub pénteken a Fehérvári Titánokat, vasárnap a Hokiklub Budapest együttesét fogadja az Erste Ligában. Mindkét találkozó 18.30-kor kezdődik. A Sapientia U23 Galacra utazik, ahol pénteken, szombaton és vasárnap zsinórban három meccset játszik a bajnokság listavezetőjével.

Fotó: Gábos Albin

Jégkorong, romániai bajnokság:
Sapientia U23–Gyergyói Hoki Klub 2–10 (0–5, 1–2, 1–3).
Gólszerzők: Gecse Olivér (33.), Nagy-Galaczi Géza (50.), illetve Jereme Tendler (2., 22.), Góga Attila (5.), Benedek Roland (9.), Dmitrij Pesztunov (11.), Barabás László (14., 43), Péter Zsolt (23.), Matthew Rupert (49.), Elekes-Darabont Hunor (50.).
Kiállításpercek: 16–2 (ebből Márk Róbertnek 10 perc fegyelmi).
Kapura lövések: 33–47.