Meglépett a Fradi az Erste Liga középszakaszában

Dobos László 2020. január 28., 14:33

Bombaformában játszik a címvédő Ferencváros a jégkorong Erste Ligában. A Fradi megnyerte első három középszakaszbeli mérkőzését, mindhárom találkozón öt gólt ütött.

A csíkiak újból öt gólt kaptak a zöld-fehérektől Fotó: Boldizsár Márton

A Fodor Szabolcs edző által felkészített gárda január közepén a Magyar Kupa döntőjében 6–3-ra győzött az osztrák bajnokságban, az EBEL-ben szereplő Fehérvári AV19 ellen, majd idegenben hosszabbítás után 5–4-re nyert a Brassói Corona otthonában, a Sportklubot 5–2-re verte a Vákár Lajos Műjégpályán és hétfőn este 5–3-ra Pesterzsébeten.

{A}

A csíkiak egyik Fradi elleni meccsen sem játszottak alárendelt szerepet, mezőnyjátékban nem maradt alul, a gólhelyzetek kihasználásában azonban nagyon jól teljesített a Fradi, amely góllal büntette a Sportklub szinte minden védekezési hibáját.

{K1}

Jason Morgan, a Sportklub vezetőedzője: „Idén nem kezdődött jól számunkra a középszakasz, amely teljesen más, mint az alapszakasz. Mindegyik csapat jobban összpontosít, és nekünk is fel kell nőnünk hozzájuk. Van néhány sérültünk, ez is nehezíti a dolgunkat, de ez nem mentesít minket. Az ellenfél jó csapat, kihasználta lehetőségeit, és az elkövetett hibáinkért fizetnünk kellett. A második és harmadik harmadban volt több jó gólszerzési lehetőségünk, de ezekkel nem tudtunk élni. Javulnia kell a csapat teljesítményének, mert a középszakaszban kemény összecsapások vannak, továbbá a hibák kijavításán is dolgozunk.

Elsősorban nem a játékkal van probléma, mert a játékosok tudják, mit kell tenniük, leginkább a mentalitással van gond, ezen kell javítanunk”.

Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője: „Kicsit kapkodtunk az elején, sőt, néha később, túl sokat szerettünk volna, ami olyan hibákhoz vezetett, amelyeket nem szoktunk elkövetni. Utána viszont kijött a jó karakterünk, visszavettük a vezetést, és óriási győzelmet arattunk.

Szerénynek kell maradnunk, dolgozni és dolgozni, az visz minket előre”.

{G1}

{H1}