Programok a Figura Stúdió Színháznál: színész házon kívül, FiguRandi és szabadjegy-akció

Barabás Orsolya 2020. január 28., 14:53

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház új programot hirdetett meg annak érdekében, hogy a közönség jobban megismerhesse a színészeiket. A Színész házon kívül nevű programban minden hónapban egy színész kerül középpontba, aki ráadásul egy új szakmában is kipróbálhatja magát.

Sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a színházi programokról Fotó: Barabás Orsolya

Minden hónapban egy színész lesz a fókuszban, róla lehet majd több információt megtudni a színház előterében elhelyezett színészfalról. Ezen gyermekkori fényképek, hobbival kapcsolatos fotók, sok-sok érdekesség lesz majd látható. Ugyanitt kap majd helyet az üzenőfal is, amelyen egész hónapban lehet üzenni a színésznek, akik ráadásul meglepetésszerűen egy új munkakörben, civil szakmában is kipróbálhatják magukat, amit előre nem árulnak el a művésznek – mesélte sajtótájékoztató keretében Tálas Eszter, a színház PR-felelőse.

Februárban Bartha Boróka lesz a Színész házon kívül szereplője, és ő kíváncsian várja mindazt az újdonsághalmazt, ami rá vár. „Remélem, lesz érdeklődés, hiszen sok ember a színészre kíváncsi, ők vonzzák a közönséget. Fogalmam sincs milyen szakmába fognak bedobni, de szerintem izgalmas lesz. Legjobban a fogászati rendelőben találnám fel magam, hiszen ott nőttem fel, édesanyám fogorvos volt, de nyitott vagyok bármire” – árulta el Bartha Boróka, aki már 11 éve a társulat tagja.

A nyílt programban igyekeznek megszólítani minden korosztályt,

kezdve a legkisebbektől az idősebbekig. Első mozzanatként február 14-én, a szerelmesek napján FiguRandit szerveznek. Tamás Boglár egyéni előadása, a Persze 19 órától kezdődik majd, az ezt követő programon a színészek leülnek egymás mellé, velük szemben helyezkednek el az érdeklődők, és mindenkinek 2 perce lesz, hogy kérdéseket tegyen fel a művésznek, akivel párba kerül. Csengő jelzi majd a váltást, ekkor majd egy székkel arrébb ül a közönség, és így folytatódik a „villámrandi”.

{A}

A Színész házon kívül program keretében márciusban Kolozsi Borsos Gáborral, áprilisban Máthé Annamáriával, májusban Mosu Norbert-Lászlóval, júniusban pedig Fodor Alain Leonarddal ismerkedhet meg a közönség.

Folyatódik a Szabadjegy akció is, amelyet a színház tavaly decemberben indított útjára. Célja, hogy olyanok is eljuthassanak egy-egy előadásra, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy megvásárolják a színházjegyet. A felajánlók 15 lejes jegyet válthatnak a jegypénztárban, majd ezt felcsíptethetik az előtérben elhelyezett „fára”. Innen bárki leveheti a belépőt arra az előadásra, amire kíváncsi. A Gyulafehérvári Caritas és az Őszi Rózsák Idősek Klubja partnerséget vállalt, ők közvetítenek, hogy a jegyek eljuthassanak olyan személyekhez, akik nem tudják megvásárolni a belépőt.

 A Figura Stúdió Színház ajánlója

A Figura Stúdió Színház január 29-én, csütörtökön 19 órától a Füst, avagy a színház elfoglalása című előadásának átdolgozott, felújított verzióját játssza. Február 1-jén 19 órától A vágy villamosa lesz látható, ugyanezt az előadást február 17-én Brassóban mutatják majd be.