A Golimpiákosz nyerte a Roseal Kupát

Zátyi Tibor 2020. január 28., 12:27

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg múlt hét végén Székelyudvarhelyen a Roseal SK Kupa elnevezésű teremlabdarúgó-tornát. A városi sportcsarnokban tizenhat csapat harcolt az első helyért.

A végső győztes Székelyudvarhelyi Golimpiákosz csapata Fotó: Székelyudvarhelyi Golimpiákosz/Facebook

A benevezett együtteseket négy csoportba sorolták, ahonnan az első két helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A negyeddöntőben csak egy mérkőzés alakult szorosan, a többi találkozón a továbbjutók legalább háromgólos sikert arattak.

{A}

A legjobb négy között sem spóroltak a gólokkal, a Székelyudvarhelyi Golimpiákosz 3–0-ra verte Agyagfalvát, míg szoros mérkőzésen Nagygalambfalva 2–1-re győzte le a Székelyudvarhelyi Sportingot. A harmadik helyet Agyagfalva szerezte meg, miután büntetőkkel verte a Sportingot,

míg a fináléban a Golimpiákosz két góllal bizonyult jobbnak Nagygalambfalvánál.

Különdíjak: gólkirály Banka Levente (8 gól, Nagygalambfalva), a legjobb kapus Réti Norbert (Agyagfalva), a torna Fair Play-díjasa pedig a Sporting csapata lett. Minden évben a kupa során egy barátságos mérkőzést játszanak egymással a székelyudvarhelyi és a marosvásárhelyi öregfiúk, a találkozót a vendégek 3–2-re nyerték.

16. Roseal SK Kupa, negyeddöntők: Székelyudvarhelyi Roseal–Agyagfalva 0–0, büntetőkkel 2–3; Székelyudvarhelyi Golimpiákosz–Marosvásárhelyi Manchester 5–1, Székelyudvarhelyi Sporting–Korondi Ifjúság 3–0, Nagygalambfalva–Székelyudvarhelyi IPSE 4–1. Elődöntő: Agyagfalva–Golimpiákosz 0–3, Sporting–Nagygalambfalva 1–2. A 3. helyért: Agyagfalva–Sporting 1–1, büntetőkkel 6–5. Döntő: Golimpiákosz–Nagygalambfalva 2–0.