Órákig bolyongott a sötét erdőben, míg megtalálták

Hajnal Csilla 2020. január 28., 11:12

Az Ádámos községhez tartozó Sövényfalva melletti erdőben tűnt el egy személy hétfőn. Az esti órákban mintegy százan –  hatóságiak és civilek – indultak a keresésére. Az eltűntet több óra után találták meg az otthonától 18 kilométerre.

Az Ádámos község közeli erdőben több mint száz személy és mentőkutyák segítségével találták meg az eltűntet. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Hétfő 18.45-kor értesítették a marosvásárhelyi tűzoltókat egy eltűnt személy miatt, akit az Ádámos községhez tartozó Sövényfalva közeli erdőben láttak utoljára. A személy felkutatásában a Maros megyei tűzoltóság munkáját a megyei rendőrség mentőkutyákkal, továbbá csendőrök, hegyimentők – szintén mentőkutyákkal –, a segesvári Off Road csapat, az ádámosi önkéntes vészhelyzeti szolgálat, illetve 35 civil segítette.

{A}

Összesen több mint száz ember kereste az eltűntet öt órán át. Az akciót nehezítette a sötétség és a hideg, de végül épségben megtalálták a keresettet, mintegy 18 kilométerre az otthonától. A tűzoltóság közleménye szerint a megtalált személy nem szorult orvosi ellátásra.