Gyergyószentmiklós utcáin kóborolt egy medve

Székelyhon 2020. január 28., 07:46

Egy városszéli üzemanyagtöltő állomásnál felbukkant medve miatt riasztották keddre virradóan a hatóságokat Gyergyószentmiklóson. Míg a csendőrök a nagyvadat kutatták, a vészhelyzeti felügyelőség a Ro-Alert rendszeren figyelmeztette a lakókat a veszélyre. A medvét végül megtalálták és elűzték.

Fotó: Kristó Róbert

A 112-es sürgősségi hívószámra 3 óra 40 perckor futott be a riasztás, a bejelentő szerint egy medve bukkant fel az egyik városszéli üzemanyagtöltő állomásnál. A helyszínre a csendőrök, a rendőrök és a tűzoltóság mentőegységei vonultak ki, miközben

a vészhelyzeti felügyelőség figyelmeztető üzenetet küldött a környéken lévőknek a Ro-Alert rendszeren keresztül.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség tájékoztatása szerint kiérkezésükkor a nagyvadat már nem találták a benzinkút melletti helyszínen. A sürgősségi hívószámot tárcsázó bejelentő elmondása szerint a medve a város irányába tartott, ezért a hatóságok azonnal a keresésére indultak – rövid időn belül egy utcában a nyomára is bukkantak. A vadállatot végül sikerült Gyergyószentmiklós déli kijárata, Tekerőpatak irányába, egy lakatlan területre elhajtani – erről videófelvétel is készült.

{A}

A csendőrök egy ideig a közelben maradtak megbizonyosodni arról, hogy a nagyvad nem tér vissza. A mintegy órán át tartó bevetés incidensek nélkül végződött.

Hargita megyében idén ez a második alkalom, amikor lakott térségből kell elkergetniük a medvét a csendőröknek, Gyergyószentmiklóson pedig az első ilyen eset volt ebben az évben.