Sorozatban harmadszor kapott ki a Sportklub

Dobos László 2020. január 27., 21:52

Tovább tart az alapszakaszgyőztes Csíkszeredai Sportklub rossz sorozata a jégkorong Erste Liga középszakaszában. A csíkiak sorozatban harmadik mérkőzésüket veszítették el, hétfőn este 5–3-as vereséget szenvedtek Pesterzsébeten, a Ferencváros otthonában.

Nagy csatát hozott a Ferencváros–Sportklub összecsapás. A csíkiak akárcsak három nappal korábban, ezúttal is öt gólt kaptak Fotó: Boldizsár Márton

A liga csúcsrangadóján a Sportklub kilenc idegenlégiósa közül ezúttal a sérüléssel küszködő Joshua Shalla mellett Makszim Szamankov kapus és Rodney Pelley maradt ki a kezdőcsapatból.

{A}

Kemény csatát, iramos játékot hozott az első játékrész, amelyben a vendég Csíkszereda szerezte meg a vezetést, egy gyors támadás végén Pyett bombázta közelről a rövid felső sarokba a korongot (0–1). Csak fél percet vezetett a Sportklub, a következő támadásnál Kulmala védhetetlen bombagólt lőtt a hosszú felső sarokba (1–1). A 16. perc végén emberhátrányba került az erdélyi gárda, és ezt kihasználta a Fradi, Rantanen távoli lövése a takarásban lévő Adorján kapus hálójában kötött ki (2–1).

Fotó: Boldizsár Márton

Jobban kezdte a második játékrészt a házigazda Ferencváros, többet támadott, de gólt a vendég Sportklub lőtt, a 27. percben Vesutkin közelről bekotorta a korongot Arany kapujába (2–2), majd nem sokkal később Brophey lőtt gólt egy védő és a ferencvárosi kapus lábai között (2–3). A középső játékrész utolsó perceiben Nagy Gergő két találatával újra maguk javára fordították az eredményt a zöld-fehérek, a csapatkapitány előbb egy kipattanó korongot lőtt a csíki kapuba (3–3), majd a rövid felsőbe helyezte a pakkot (4–3).

Fotó: Boldizsár Márton

Az utolsó játékrész elején többet támadott a Sportklub, de az 50. percben emberhátrányba került a székelyföldi gárda, és ezt újra kihasználta Ferencváros, a csíki kapu előtt üresen hagyott Pavuk kétgólosra növelte csapat előnyét (5–3). Másfél perccel a vége előtt a Sportklub szakvezetése időt kért, majd kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, az egyenlítés azonban nem sikerült.

Fotó: Boldizsár Márton

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, felsőház:
FTC–Telekom–Csíkszeredai Sportklub 5–3 (2–1, 2–2, 1–0).
Gólszerzők: Ramus Kulmala (16. perc), Anssi Rantanen (18.), Nagy Gerrgő (35. és 40.), Pavuk Attila (51.), illetve Logan Willimam Pyett (15.), Makszim Vesutkin (27.) és Evan Brophey (32.).
Kapura lövések: 35–34.
Büntetőpercek: 4–18 (ebből Farkas Tamásnak 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Haszonits Miklós és Kincses Gergely, illetve Kövesi Bence és Kis-Király Barna.

{G1}

{H1}