Előrejelzés: egyelőre elkerülnek a nagy fagyok

Székelyhon 2020. január 27., 19:23

A napi átlaghőmérséklet hullámzására számíthatunk a következő két hétben – írja az Agerpres hírügynökség az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett, a január 27-e és február 10-e közötti időszakra érvényes előrejelzésére hivatkozva.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Erdélyben január végéig 3 és 6 Celsius-fok között lesznek a nappal mért legmagasabb hőmérsékleti értékek, február 1-je és 5-e között 6–7, majd a periódus vége felé 4 Celsius-fokra számíthatunk. Az éjszakai minimális hőmérsékleti értékek negatív tartományban, mínusz 5 és 0 Celsius-fok között alakulnak.

Mérsékelt mennyiségű csapadékra január 27-e és 29-e, illetve január 31-e és február 3-a között van kilátás.

A hegyvidéken január 25-e és 29-e között, valamint február 1-je és 5-e között a sokévi átlagnál melegebb lesz, a nappali csúcsértékek akár a 1–3 Celsius-fokot is elérhetik. A többi napokon napközben sem lesz 0 Celsius-foknál melegebb, a leghidegebb napok január 29-e és 30-a lesznek. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek mínusz 6 és mínusz 2 Celsius-fok között lesznek, néhány fokkal hidegebb lehet január 30-a és február 1-je, illetve február 7-e és 9-e között. Akármelyik nap lehet gyenge havazás, kiadósabb csapadékra január 27-e és 29-e között, illetve január 31-e és február 4-e között lehet számítani.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

{A}