Élvonalbeli helyet csípne el a Kereszthegy

Gergely Imre 2020. január 27., 16:11

Remekül indította a teremlabdarúgó 2. Liga rájátszását a gyergyóremetei együttes. A Kereszthegy vasárnap délután Karácsonkőn az első félidő végén egygólos előnyben volt, innen növelte a különbséget és aratott sima, négygólos győzelmet.

Feljutást ünnepelnének a szezon végén a gyergyóremeteiek. Archív Fotó: Portik-Bakai Ádám

A teremlabdarúgó 2. Ligát idén új, alapszakaszból és rájátszásból álló lebonyolítási rendszerben szervezik. Az alapszakaszban két (egy erdélyi és egy moldvai) csoportban zajlottak a küzdelmek, és az első három helyezettek jutottak a felsőházba. Az erdélyi együttesek közül a Gyergyóremetei Kereszthegy, a Kézdivásárhelyi SE és a Dévai West szerepel itt, a keletiek közül pedig a Luceafărul Buzău, a Poli Iași és a Ceahlăul Piatra Neamț jutott ide. 

A rájátszás első fordulója az elmúlt hétvégén indult, a gyergyóremeteiek a Ceahlăul vendégeiként szerepeltek, és a szünetben 2–1-re vezettek. A második félidőben gyorsan egyenlített a házigazda, de a Kereszthegy lendületét ez nem törte meg, a remeteiek meg sem álltak hét találatig. A házigazdák erejéből még egy szépítő gólra futotta.

{A}

Mint azt a csapat mindenese, Pál Nándor érdeklődésünkre elmondta, a Kereszthegy háza táján nem történt változás az alapszakasz óta, a keret ugyanaz, mint amellyel nekivágtak az őszi idénynek, úgy gondolják, ezzel sikerülhet elérni az első két hely valamelyikét.

A cél ugyanis kivívni az első ligába jutás jogát.

Pál hozzátette, szeretnék felhívni magukra olyan potenciális támogatók figyelmét, akiknek segítségével teljesíthető volna az első osztályban szereplés. A jelenlegi anyagi körülmények között ugyanis ez nem lehetséges.

Amennyiben azonban a csapat odaérne az első liga kapujába, a remények szerint már más lehetőségek is megnyílnának”

– mondta Pál Nándor.

A másik két erdélyi csapat vereséget jegyzett, a Kézdivásárhelyi SE és a Dévai West is idegenben lépett pályára, a szünetig jól tartották magukat, de a második játékrészben megadásra kényszerültek.

Az alsóház küzdelmei, ahol a Gyergyószentmiklósi Inter, a Marosvásárhelyi VSK és a Korondi Junior érdekelt, február 15-én kezdődnek. 

Teremlabdarúgó 2. Liga, rájátszás, 1. forduló:
Ceahlăul Piatra Neamț–Gyergyóremetei Kereszthegy 3–7 (1–2).
Gólszerzők: Szőcs László 4, Sándor Levente 2, és 1 öngól.

Luceafărul Buzău– Kézdivásárhelyi SE 7–2 (2–1).

Poli Iași–Dévai West 5–1 (1–1).